’15 Temmuz Milli İrade Projesi’ Faaliyete Geçiyor
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi’nin birlikte yürüteceği “15 Temmuz Milli İrade Projesi” İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından imzalandı.
Proje amacı doğrultusunda geziler düzenlenerek il genelinde seminer ve konferanslar gerçekleştirilmesi planlanırken, okullarda konuyla İlgili sosyal-kültürel faaliyetler (yarışmalar; kısa film, resim, şiir, müzik, afiş, kompozisyon, senaryo, tiyatro vb) düzenlenerek, proje ile ilgili dergi, broşür ve panolar hazırlanacak.
İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, “15 Temmuz İhanet girişimi bizleri pek çok konuda yeniden düşünmeye yönlendirmiştir. Bu kalkışma Türkiye’ye karşı dünyanın bir ihanet girişimidir. Onun için daha hassas hareket etmekzorundayız.Akademik başarının yanında, sosyal, kültürel faaliyetlerle, okul öncesi dönemden başlayarak vatanını, milletini seven bireyler yetiştirme sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu proje ile gençlerimizin illegal yapılanmalara karşı kendi iradesine sahip çıkan vedaha bilinçli bireyler olmaları için farkındalık oluşturmak amacındayız.” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, “15 Temmuz ihanet girişimi, demokrasimize sahip çıkmak adına bizlere daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Gençlerimizin öğretim alanında başarılı olmaları tek başına yeterli değildir. Vatanını daha çok seven ve değerlerine daha çok sahip çıkan birer fert olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.