İlk Hedef Borçsuz Çorum FK

Yayınlama: 29.05.2023
Düzenleme: 29.05.2023 17:04

Ilk Hedefimiz Borcsuz Corum Fk 12

İlk Hedef Borçsuz Çorum Fk

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın takımının gelecek sezon planlaması ile ilgili öncelikli hedeflerinin mali rahatlık olduğunu söyledi.

Çorum Futbol Kulübü Başkanı Oğuzhan Yalçın geride kalan sezonu değerlendirirken yeni sezon ile ilgili düşüncelerini de açıkladı.

Geçtiğimiz sezon kulübün başına geçen Oğuzhan Yalçın katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Takımı 79 puan ile sezonu tamamlayan ve şampiyonluğu ligin bitimine bir hafta kala garantileyen Çorum FK’nin başkanı Oğuzhan Yalçın basın mensuplarının ve taraftarın sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren programda birçok merak edilen konuya açıklık getiren ve sezon içinde yaşanan anıları anlatan Yalçın’ın yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da programa telefon bağlantısı ile katıldı.

Birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın “Amacımız 2024’ün mayıs ayında aynı ligde olan borçsuz bir Çorum FK” dedi.

Transfer işinin kolay olduğunu savunan Yalçın, henüz bir planlama yapılmadığını söyledi.

Murat Yıldırım ile arasındaki ilişkiden, Tahsin Tam ile ilgili görüşlerine; sezon içinde yaşanan anılardan, taraftara yönelik birçok açıklamalarda bulunan Oğuzhan Yalçın taraftara “Rahat olun” çağrısı yaptı.

Çorum FK Başkan Oğuzhan Yalçın, öncelikli hedeflerinin Çorum FK’nın varlığını borçsuz şekilde devam ettirmek olduğunu söyledi.

Transfer çalışmalarına başlamadan önce bütçeyi oluşturmaları gerektiğini savunan Yalçın, “Bizim için transfer bu işin en kolay yanı çünkü oyunculara hakimiz. Transfer yapmaya başladığımız anda bir günde transferi bitirebilecek durumumuz oluyor. Bunu geçen sezon bayramdan önce yaptığımız dokuz transferle Çorum halkı da görmüştür. İki günde bitmişti. Sportif direktörlük yaptığım zamanda da böyleydi” dedi.

Öncelik Bütçede Vurgusu

Gelecek sezonla alakalı olarak plan yapmadıklarını açıklayan Yalçın, “Önce bütçe, sonra plan. Bizim tek bir planımız var. Çorum Futbol Kulübü gelecek sene, Mayıs ayında, lig bittiğinde aynı ligde kalacak ve borcu olmayacak” dedi.

Yalçın transfer ve mali plan ile ilgili denge kurmaya çalışacaklarını belirterek “Türkiye’de oynayan tüm yabancı oyunculara hakimiz ama ilk önce, bu yabancı oyuncuların alacağı para, yerli oyuncuların alacağı para, bu bütçe, altyapı ile ilgili tesisleşme ile ilgili bütçe, bunları ayarlayacağız. Bunları ayarladıktan sonra transferle alakalı önümüze alıp ona göre hareket edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Taraftarımız Rahat Olsun”

İki futbolcu hariç, diğer oyuncuların hepsinin sözleşmesinin devam ettiğini söyleyen Yalçın “Acele etmeyeceğiz. Nasıl ki geçen sezon çıkıp taraftarlarımıza şeffaf şekilde her şeyi anlattıysak, bu sezon da aynı şekilde yapacağız. Herkes rahat olsun. İlk hedefimiz, Çorum FK’yi sürekli yaşayabilir halde tutabilmek için atabileceğimiz adımlar olacak” şeklinde konuştu.

Transfer Görüşmeleri

Şu anada kadar hiçbir futbolcuyla görüşmediğini söyleyen Oğuzhan Yalçın, “Görüştüğümüz futbolcu yok ama Abdülhamit Yıldız ve Muhammed Fettahoğlu her gün en az 10 futbolcu ile görüşüyorlar” dedi.

“Saha İçine Müdahele Etmedim”

Başkan Oğuzhan Yalçın, “Murat Yıldırım tamamen saha içende takımın iç işleyişini yönetecekti ve ben oraya müdahalede bulunmayacaktım. Takımın yönetimsel anlamdaki kısmıyla da ben ilgilenecektim. Ben hiçbir zaman futbol oynadım, bunun için de saha içinde, antrenman saatleridir, hocanın işine karışmaktır, bu tarz şeylerin hiçbir zaman içinde olmadım. Bir kulüp başkanının nasıl davranması gerekiyorsa, öyle davranmaya çalıştım. Bir kulüp başkanı nasıl davranır, bunu nereden biliyorsun derseniz de, aslında onu da bu sezon öğrendim. Olumlu anlamda, yanında çalıştığım kulüp başkanlarının olumsuz anlamda yaptıklarını yapmamaya çalıştım.

Murat Yıldırım tamamen saha içine odaklandı. Diğer taraftan ben de bir şey olacaksa kendim yapıp o hatayla da kendim yüzleşeceğim için tamamen kendi kararlarımı alarak gitmek istedim. Yanlışlarım da, doğrularım da olmuştur. Murat kardeşim işime hiç müdahale etmedi, ben de ona etmedim. Bir elmanın iki yarısı gibi hareket ettik, iki kardeş gibi davrandık. Sonunda da bu güzel mutluluğu hep beraber yaşadık” dedi.

“Tahsin Tam İle Devam Etmek İstiyoruz”

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın üst lige çıkılmasında büyük payı bulunan Tahsin Tam ile yeni sezonda da devam etmek istediklerini söyledi.

Çorum FK Başkanı Yalçın “Fikirlerimiz uyuşursa tabii ki devam ederiz ama hocanın hedefleri ile alakalı, mali konularla alakalı fikir ayrılıklarımız olursa kesinlikle diretmeyiz. Hocamız mali konularla alakalı olarak bizim vereceğimizin üzerinde bir rakam talep ederse ya da şu şu oyuncuları kesinlikle istiyorum derse, o konuda da net bir çizgimiz var” dedi.

Dere’ye Onursal Başkanlık Ünvanı

Oğuzhan Yalçın, Çorum FK’nın şampiyonluğunda büyük payı bulunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin yönetim kurulu kararıyla kulübün onursal başkanı ilan edilececeğini açıkladı.

“Bize destek verenlerden biri de, Milli Savurma Bakan Yardımcımız Sayın Muhsin Dere’dir. Bizim yüzümüzden çok büyük sıkıntılar yaşadı ama hiçbir zaman yanımızdan ayrılmadı. Çok büyük destekleri oldu” diyen Yalçın, Dere’yi yönetimin almış olduğu bir kararla onursal başkan ilan edeceğiz” dedi.

Yalçın, “Onursal başkanlık ilgili bir plaket yaptırdık. Plaketini verecektik ama şampiyonluk kutlamaları falan derken, olmadı. İnşallah yeni sezona başlarken o plaketi de takdim edeceğiz. Belki de kendisi ilk defa duyuyordur, çünkü bu durumu kendisine söylemedik” dedi.

Passolig Departmanı Kuruluyor

1’nci ligde geçerli olan passolig uygulaması ile ilgili de çalışma başlattıklarını açıklayan Yalçın uygulama ile ilgili tam bir bilgiye sahip olmadıklarını söylerken, passolig departmanı kuracaklarını söyledi.

Bilet fiyatları ile ilgili de görüşlerini açıklayan Yalçın, tüm kararları alırken taraftar penceresinden de baktığını belirterek, protokol tribünü hariç bilet fiyatlarında önemli bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Çorumspor’un Satın Alınması

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın, Çorumspor’u satın alınması ile ilgili son durumu da açıkladı.

Çorumspor’un geçmişe dönük SGK, vergi ve şahıs borçları ile ilgili incelemelerin devam ettiğini söyleyen Oğuzhan Yalçın, “Başkan vekilimiz Feyyaz Gökel araştırmalarını devam ettiriyor. SGK ve vergi ile ilgili ödenecek rakamlar peşin ödemeyle 3 – 3,5 milyonu buluyor ama sonrasında gelecek şikayetler ile birlikte mali boyutun ucu görünmüyor” dedi.

En büyük hayalim, ligde Çorumspor ismiyle mücadele etmek. Bir taraftan da endişe duyuyorum” diyen Yalçın, araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Yalçın ayrıca “Oyuncularla ilgili kısmı aslında o kadar önemli değil. 20 senelik bir süreç söz konusu. Geçmişe dönük biliyorsunuz şikayet olabiliyor. Acaba, biz kulübü devraldıktan sonra aslında başımıza büyük de bir iş almış olabiliriz. Çok ince bir konu. Biraz daha sürecek gibi. O zaman da söylemiştim, belli bir rakamı geçerse almayız diye. Araştırmalar devam ediyor. Şu anda yüzde 50-60’lardayız. Bununla ilgili durum netleştiğinde ben gerekli açıklamayı yapacağım” dedi.

19 Numara Emekliye Ayrıldı

Çorum FK’nin 19 numaralı forması emekliye çıkarıldı.

Yalçın “Bundan sonra 19 numaralı forma başka bir futbolcu tarafından giyilmeyecek” dedi.

Başkan Yalçın, kulübün hisselerinin tamamını elinde bulunduran kaptan Murat Yıldırım’ın, iki sezondur 19 numaralı formayı başarıyla terlettiğini söyleyerek, kazanılan şampiyonluk sonrası bu formanın Murat Yıldırım’a özel olarak kalacağını söyledi.

Murat Yıldırım’ın futbolu bırakıp yönetim tarafına geçme durumunun olduğunu belirten Oğuzhan Yalçın, “Bu konuyla ilgili karar kendisine ait. İster futbolcu olarak sahada yer almaya devam eder ister yönetim tarafına geçer ama lisansı çıkartılacak. Umarım yönetim tarafını seçer ve benim yüküm de hafifler” şeklinde konuştu.

Kutlamalar 3 Haziran’da

3 Haziran’daki şampiyonluk kutlamalarının yapılacağı konserle ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Yalçın, Türkiye’nin büyük bir bölümünün tanıdığı ki sanatçı ve bir DJ ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Oğuzhan Yalçın; hem Çorumluların hem de taraftarların şampiyonluğu doya doya kutlayacaklarını söyledi.

Kutlama yerinin henüz netleşmediğini de belirten Başkan Yalçın etkinliğin Kadeş Barış Meydanında da olabileceğini ifade etti. (Sümeyra Özdoğan)