HABER GÖNDER
Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla vatandaşlara 2 bin adet ücretsiz fidan dağıtıldı.
Dün Orman İşletme Müdürlüğü binası önünde yapılan fidan dağıtımında vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara sedir, karaçam ve selvi fidanları ücretsiz verildi.
Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, 2015 yılında Çorum’da 41 bin 422 dekar alanda 3 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, 2016 yılında da 30 bin dekar alana fidan dikileceğini söyledi.
Çatalçam, “Orman köylülerin kendi köylerinde gelir getirici olarak ceviz badem şeklinde talepleri olması halinde bize başvurmaları yeterlidir. Biz Orman İşletme Müdürlüğü olarak köylerimizdeki sahalarda proje yaptıktan sonra uygun olan yerlerde arazi hazırlığını, dikim işlemini ve sonrasındaki bakım işlemlerini ücretsiz yapmaktayız. Elde edilecek gelirlerden orman köylüsü yararlanmaktadır” dedi. Orhan Çatalçam, konuşmasında şunları söyledi:
“21-26 Mart tarihleri arasında Dünya Ormancılık Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta kapsamında vatandaşlarımıza sedir, karaçam ve selvi fidanlarından 2 bin adet ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızdan yine ücretsiz fidan talep edenlere muhtarlıklar kanalı ile bize başvurması durumunda taleplerini karşılamada sıkıntımız yok. Yine orman köylülerin kendi köylerinde gelir getirici olarak ceviz badem şeklinde talepleri olması halinde bize başvurmaları yeterlidir. Biz Orman İşletme Müdürlüğü olarak köylerimizdeki sahalarda proje yaptıktan sonra uygun olan yerlerde arazi hazırlığını, dikim işlemini ve sonrasındaki bakım işlemlerini ücretsiz yapmaktayız. Elde edilecek gelirlerden orman köylüsü yararlanmaktadır. Valimizin talimatları üzerine Çorum il merkezde ve ilçelerde sosyal yardımlaşma vakıf ormanları kuruldu. Bu kapsamda soğuksu köyünde 200 dönümlük alanda fidan dikimi yapılacak. Cumartesi günü de Sıklık Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü olacak.
2015 yılında Çorum’da 41 bin 422 dekar alanda 3 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk, 2016 yılı içerisinde de 30 bin dekar alanda fidanı toprakla buluşturacağız. Ormancık Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum. Ücretsiz fidan isteyenler olursa bunları karşılıyoruz.” (Ebru ÇALIK)
Başkan Şahiner engellileri sevindirdi
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.