Başkan Ünlü, ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek, Bayat ilçesinin gelişimi ve geleceği adına yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.
Ankara temasları kapsamında Ünlü ayrıca, eski İçişleri Bakanlarından Beşir Atalay ve önceki dönem TBMM Başkanvekillerinden Nevzat Pakdil ile Bayat’ın bölgesel, sosyal ve kültürel kalkınması üzerine görüşmeler yaptı. Ünlü, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin ile de Bayat boyunun kadim geçmişi üzerine keyifli bir istişare gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Ahmet Bahadır Ünlü, tüm görüşmelerinin verimli geçtiğini belirterek, görüştüğü tüm isimleri Bayat'a davet ettiğini söyledi. Ünlü, “Biz, nerede olursak olalım Bayat için çalışmaya devam ediyoruz” denildi.