Bayat’ta Şölen Coşkusu

Çorum'un Bayat ilçesinde, Bayat Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Karakucak Güreşleri ile Sünnet, Karne ve Çocuk Şöleni, Vali Ali Çalgan, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve il protokolünün katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Günün sonunda başpehlivanlığı Bekir Eryücel kazandı.

Etkinliğin en ilgi çeken anlarından biri olan başpehlivanlık güreşleri, kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Finalde rakibi Fatih Erdin’i mağlup eden Bekir Eryücel, Bayat Karakucak Güreşleri’nin Başpehlivanı unvanını elde etti. Dereceye giren sporculara madalyaları, Vali Çalgan ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Çalgan: Ata Sporumuzu Yaşatacağız

Törende bir konuşma yapan Vali Ali Çalgan, ata sporu güreşin önemine değindi. Çorum'un güçlü bir güreş geleneği olduğunu ve çok büyük pehlivanlar yetiştirdiğini belirten Vali Çalgan, "Güreş, Peygamber Efendimiz’in tavsiye ettiği sporlardan biridir. İlimizden çok büyük pehlivanlar yetişti, yetişmeye de devam ediyor. Bu kadim sporumuzun yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

İLGİLİ HABERLER