15 Temmuz Şehitleri ve Aileleri Unutulmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları kapsamında, Çorum Valisi Ali Çalgan ve il protokolü, 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri ile şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek, o karanlık gecenin kahramanlarını unutmadıklarını gösterdi.

Vali Çalgan ve beraberindeki protokol üyeleri, ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Ali Karslı’nın Hıdırlık Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Ardından, şehitler Ali Karslı ve Ümit Çoban'ın ailelerine evlerinde taziye ve vefa ziyaretinde bulunuldu. Ziyaretlerde konuşan Vali Ali Çalgan, "15 Temmuz’da milletimizin yazdığı destanı, o destanı kanlarıyla mühürleyen şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Heyet daha sonra, 15 Temmuz Demokrasi gazilerinden Mustafa Türkyılmaz ve Ömer Faruk Kapaklı'yı evlerinde ziyaret etti. Gazilere ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulunan Vali Çalgan, 15 Temmuz ruhuna dikkat çekti. Çalgan, "15 Temmuz gecesi, milletimizin vicdanı sokaklara taşmış, iradesi tanklara set olmuştur. Demokrasiye yönelen namlulara karşı gövdesini siper eden kahramanlarımız, milletimizin onur nişanesidir” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER