2026 Yılı Fitre Miktarı Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2026 yılı Ramazan ayından itibaren geçerli olacak fitre miktarını 240 TL olarak belirledi.

Çorum İl Müftülüğü tarafından paylaşılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında toplanan kurulun, sosyo-ekonomik şartları değerlendirerek yeni rakamı karara bağladığı bildirildi. Fitre ibadetinin, temel ihtiyaçlar dışında nisap miktarı mala sahip olan Müslümanların yerine getirmesi gereken mali bir görev olduğu hatırlatılan açıklamada, bu yardımlaşmanın toplumsal sevgi ve kardeşlik bağlarını pekiştirdiği vurgulandı.

İhtiyaç sahiplerinin bayram sevincine iştirak etmesini sağlayan bu bedelin aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olarak da uygulanacağı kaydedilen açıklamada, vatandaşların kendi günlük gıda harcamalarına göre daha yüksek tutarlar da verebileceği ifade edildi. Fitrenin bayramın birinci günü vacip olduğunu ancak ihtiyaçların karşılanması adına Ramazan ayı içinde de ödenebileceğine dikkat çekildi.

Hadisler ışığında güncel yaşam koşullarının analiz edildiğini dile getiren açıklamada "Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarının 2026 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2027 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için 240 TL olarak belirlenmesine karar verildi" denildi. 

İLGİLİ HABERLER