Ailelere Otizm Rehberliği

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Otizm Derneği üyeleriyle uzmanları bir araya getirerek, otizmde erken tanı, tedavi süreçleri ve özel eğitim uygulamaları hakkında aileleri bilgilendirdi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre çocukların yaklaşık yüzde 1’inde görülen Otizm Spektrum Bozukluğu'nun (OSB), genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıktığına dikkat çekildi. Erkek çocuklarda kızlara göre 3-4 kat daha sık rastlanan bu durumda, tanı koymaya yönelik spesifik bir laboratuvar ya da görüntüleme yönteminin bulunmadığı belirtildi. Tanının uzman hekim değerlendirmesiyle konulduğu, tedavinin temelini ise bireye özgü özel eğitim uygulamalarının oluşturduğu vurgulanarak, erken tanı ve yönlendirmenin hayati önem taşıdığı kaydedildi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen soru-cevap programına; Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sertçelik ile Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet Onur Öz katıldı.

Etkinlikte; tıbbi tedavi süreçleri, özel eğitim uygulamaları, erken müdahale yöntemleri ve davranış sorunlarına ilişkin sorular uzmanlar tarafından kapsamlı şekilde yanıtlandı.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu buluşmanın ailelerin doğru ve güncel bilgilere ulaşmasına katkı sunduğu belirtilerek, otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalığın artırılmasına destek sağlandığı ifade edildi. 

İLGİLİ HABERLER