Aşgın: En Önemli Gündemimiz Kentsel Dönüşüm

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerinden yönetim ve ortak akıl prensibiyle yürüttüğü “Başkanım Mahallemizde Söz Bizde” buluşmalarının 2025 yılındaki finalini Çöplü Mahallesi’nde gerçekleştirirken; kentsel dönüşümün şehrin ve mahallenin en hayati gündem maddesi olduğunu belirterek bu noktada kararlı adımlar atılacağının müjdesini verdi.

Hürriyet İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve bölge halkının yoğun katılım gösterdiği programa Başkan Aşgın’ın yanı sıra; AK Parti İl Başkan Vekili Osman Fatih Gümüş, Kadın Kolları Başkanı Semra Akyüz Özdağ, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katılarak vatandaşın taleplerine doğrudan muhatap oldu. Toplantının açılışında söz alan Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kılcı, belediye birimleri ile kurdukları güçlü diyalog sayesinde sorunların hızlıca çözüme kavuşturulduğunu vurgulayan açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinleri adına yapılan hizmetler için teşekkürlerini sunan Kılcı, istişare kültürünün mahalledeki huzur ortamına katkı sağladığını dile getirdi.

Çöplü Mahallesi’nde tamamlanan ve projelendirme aşamasında olan yatırımları görseller eşliğinde anlatan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, belediyecilik anlayışlarının temelinde "insana dokunmak" olduğunu ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana Çorum’un 15 mahallesine de adil ve eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını belirten Aşgın, "Rabbime hamdolsun ki tüm ekiplerimizle birlikte aşkla çalışıyoruz. Bu şehri samimiyetle, heyecanla daha güzel yarınlara taşımak istiyoruz" ifadelerini kullanarak, çalışma azimlerinin kaynağının vatandaşın rızası olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Çöplü Mahallesi sakinlerinin merakla beklediği kentsel dönüşüm konusuna özel bir parantez açan Başkan Aşgın, bölgenin yapı stokunun yenilenmesi için teknik ve idari hazırlıkların sürdüğünü bildirdi. Kentsel dönüşümün sadece binaları yenilemek değil, mahallenin geleceğini kurtarmak olduğunu öne çıkaran Aşgın, belediye olarak süreci hızlandıracak yeni teşvik ve uygulama modellerini devreye alacaklarını müjdeledi. Bu süreçte mülkiyet sahipleriyle el ele vermenin önemine dikkat çeken Aşgın, "En önemli gündemimiz kentsel dönüşüm; bu yolda mahalle sakinlerimizin desteği bizim en büyük gücümüz olacak" diyerek vatandaşlardan bu dönüşüm hamlesine omuz vermelerini istedi.

Protokol konuşmalarının ardından mikrofonun mahalle sakinlerine bırakıldığı "Söz Bizde" bölümünde, vatandaşlar ulaşım, çevre temizliği ve park bahçe düzenlemeleri gibi konulardaki görüşlerini paylaştı. Gelen her bir öneriyi dikkatle dinleyen ve notlar alan Başkan Aşgın, aciliyet arz eden sorunların çözümü için salonda hazır bulunan ilgili birim müdürlerine anında talimat vererek saha ekiplerini harekete geçirdi. İstişare toplantılarının mahalle mahalle devam edeceğini vurgulayan yetkililer, 2026 yılının da katılımcı yönetim anlayışıyla şekilleneceğini dile getirdi.

Toplantının sonunda çocukların sevgi seliyle karşılaşan Başkan Halil İbrahim Aşgın, miniklerle yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi. Vatandaşlarla birebir görüşmelerine ve hatıra fotoğrafı çekimlerine devam eden Aşgın, Çöplü Mahallesi’ndeki bu samimi tablonun Çorum’un birlik ve beraberliğinin en güzel nişanesi olduğunu vurgulayan mesajlarla programı noktaladı.

İLGİLİ HABERLER