Bağımlılık ile Mücadele De Metruk Binalar Yakın Takipte

Bağımlılık ile Mücadele De Metruk Binalar Yakın Takipte

Çorum’da tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele devam ediyor.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tütün ve bağımlılık yapıcı maddeler yaptığı mücadele kapsamında bir yandan yasakları denetlerken diğer yandan bilgilendirmeler yapılıyor.

2023 yılında 29 bin denetim yapan Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, 26 ihlal tespit ettiğini açıkladı.

Ayrıca bağımlılık ile mücadele kapsamında metruk binalar da yakın takip altında. Müdürlük, bağımlı gençlerin uğrak yerleri olan metruk binalar ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

TÜTÜN VE DİĞER BAĞIMLILIK YAPICI MADDELERLE MÜCADELE

2023 yılında metruk binaların tespiti ve kontrol altına alınmasının sağlanması hususunda sekretaryası müdürlüğümüzce yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında kasım ayı itibariyle; ilimiz genelinde tespit edilen metruk bina sayısı bin 86’dır. 788 metruk bina yıkılmış, 256 bina korunaklı hale getirilmiş, 23 binanın yıkımı henüz gerçekleşmemiştir. Kültür varlığı / sit alanı tescilli bina sayısı ise 19’dir. 2023 yılında sağlık tesislerimizde bulunan altı adet sigara bırakma polikliniğinde yıl içinde, 912 ilk muayene olarak müracaat edilmiş, devamında kontrol muayeneleri ile birlikte toplam bin 620 kişi hizmet almıştır.

2023 yılı içinde tütün denetim ekipleri tarafından ilimizde bulunan işletmelerde toplamda 28 bin 957 denetim gerçekleştirilmiş, 26 tane ihlal tespit edilmiştir. Merkez denetim ekipleri tarafından 13 ilçemizde görev yapan denetim görevlilerine; denetim, ihbar kapatma, ceza yazma ve yazılan cezaların sisteme işlenmesi konularında eğitimler verilmiştir.

İLGİLİ HABERLER