Festival’de Bugün Neler Var?

Çorum'da bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında 23 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek etkinliklerin programı leblebi yarışmasından Buray konserine kadar dopdolu bir içerikle kamuoyuyla paylaşıldı. Kentin kültürel ve sosyal hayatına büyük bir renk katan festivalin bugünkü etkinlikleri saat 14.00 sularında Pir Baba Parkı'nda düzenlenecek geleneksel leblebi yarışmasıyla başlayacak.

Çorum'da bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında 23 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek etkinliklerin programı leblebi yarışmasından Buray konserine kadar dopdolu bir içerikle kamuoyuyla paylaşıldı.
Kentin kültürel ve sosyal hayatına büyük bir renk katan festivalin bugünkü etkinlikleri saat 14.00 sularında Pir Baba Parkı'nda düzenlenecek geleneksel leblebi yarışmasıyla başlayacak. En iyi ürünlerin seçileceği bu özel rekabetin ardından saat 15.00 civarında Mehmetçik Parkı'nda sahne alacak mehter takımı gösterisiyle katılımcılara tarihi bir coşku yaşatılacak.
Akşama doğru ise kentin dört bir yanına yayılacak olan halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri ön plana çıkıyor. Saat 17.30 sularında Pir Baba Parkı'nda başlayacak halk oyunları gösterisinin hemen ardından aynı mekanda saat 18.00 civarında aşıklar şöleni düzenlenerek Anadolu'nun kadim geleneği yaşatılacak. Aynı saatlerde Bedesten önünde de halk oyunları ekipleri hünerlerini sergileyecek olup saat 19.00 sularında ise Millet Bahçesi'nde yöresel oyunlar vatandaşlarla buluşacak.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise festival heyecanı Kadeş Barış Meydanı'na taşınacak. Saat 20.30 civarında meydanda gerçekleştirilecek halk oyunları gösterisinin ardından saat 21.00 sularında ünlü sanatçı Buray sahneye çıkarak sevilen şarkılarını Çorumlular için seslendirecek. Gün boyu kesintisiz devam edecek olan eğlence ve kültür maratonu saat 23.00 sularında İtfaiye Parkı'nda düzenlenecek yaz sineması etkinliğinde gösterilecek Cennet filmiyle sona erecek. 
 

İLGİLİ HABERLER