İlk Ders Ali Çalgan’dan

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin mesleki ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla yürütülen "ÖğRETMEN Akademileri" projesi kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılı eğitimleri başlıyor. Akademilerin ilk dersi, Çorum Valisi Ali Çalgan tarafından "Şehir ve Kültür" başlığıyla verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Anadolu'nun kadim irfanından, estetik anlayışından ve düşünce geleneğinden beslenen, "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim" bir eğitim anlayışını güçlendirmeyi amaçlayan akademi çalışmalarına tüm öğretmenlerin davetli olduğu belirtildi.

Bu kapsamdaki ilk dersin, Çorum Valisi Ali Çalgan tarafından 24 Ekim 2025 Cuma günü saat 16.00'da Buhara Kültür Merkezi'nde "Şehir ve Kültür" başlığıyla verileceği duyuruldu. 

Açıklamada, “Eğitimde maarifin yüzyılına hep birlikte yürüyoruz” denildi. 

İLGİLİ HABERLER