İnşaat Mühendislerine Vefa

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Çorum Temsilciliği tarafından, meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran üyelere yönelik ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen yemekli organizasyonda, uzun yıllar mesleğe emek veren inşaat mühendislerine plaketleri takdim edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 71. yılı dolayısıyla düzenlenen programa; İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Davud Gerçekçioğlu ve Hitit Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Çorum Temsilciliği Başkanı Özgür Kılıç, inşaat mühendisliğinin insan yaşamının temelini oluşturan bir meslek olduğunu vurguladı. Kılıç, “İnşaat mühendisliği; barajdan havaalanına, köprüden tünele, konuttan altyapı sistemlerine kadar yaşamın her alanında var olan temel bir disiplindir. İnsanlığın var olduğu günden bugüne ve gelecekte de yaşamın temel taşlarından biri olmaya devam edecektir” dedi. 

Mesleğin kamu ve özel sektörde icra eden mühendislerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kılıç, oda olarak bu sorunların çözümü için çaba gösterdiklerini, aynı zamanda meslektaşların çağın gereklerine uyum sağlaması amacıyla eğitim ve seminerler düzenlediklerini belirtti. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın yaklaşık 180 bin üyeye sahip köklü bir meslek örgütü olduğunu dile getiren Kılıç, “Bu kutsal mesleği icra etmek; önce sevmeyi, istemeyi ve disiplin kurallarına uymayı gerektirir” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından meslekte 25. yılını, 40. yılını ve 50. yılını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve meslektaşlar arasındaki sohbetlerle sona erdi. (Zahide Yasemin Özden)

İLGİLİ HABERLER