Kentsel Dönüşümde Belediyenin Rolü Artacak

Kentsel Dönüşümde Belediyenin Rolü Artacak

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mahalli idareler seçimlerinin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarında belediyenin rolünün artacağını açıkladı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesi ve seçilmesi seçimlerin Çorum için olumlu değişimleri beraberinde getireceğini belirtti.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü hatırlatan Aşgın, “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir çalışma temposu içerisine gireceğiz. Mimar Sinan Mahallesi'nde 42 hektar alanda revizyon imar planımızı hazırladık. 8 kat imar, alt katı işyeri, geniş yollarıyla imar planımızı yaptık” şeklinde konuştu.

Bölgede müteahhitlerle hak sahiplerinin çalışmalarının istenen hızda gitmediğini aktaran Aşgın, “Yeni dönemin en önemli işi kentsel dönüşümde belediyenin rolünü artırmak olacak. Kentsel dönüşüm, müteahhitlerle anlaşarak yapılmazsa biz Çorum Belediyesi olarak bizzat bu işin içerisine gireceğiz. Özel sektör tarafından yapılmazsa vaadimiz olsun, yeni dönemde görev bize nasip olursa buradaki binaların çoğunu Çorum Belediyesi olarak bizzat biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

[gallery link="file" size="medium" ids="44009,44010,44011,44012"]

İLGİLİ HABERLER