Şehit ve Gazi Ailelerine Eğitim

Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan personele, şehit yakınları ve gazi ailelerine daha bilinçli ve duyarlı bir destek sunabilmek amacıyla 19-20 Ekim tarihlerinde "Psikolojik İlk Yardım ve Yas Süreci Eğitimi" verildi. Ankara'dan gelen ve alanda geniş saha deneyimine sahip olan Psikolog Elif Akmeşe ile Sosyolog Gülbahar Dilgiç tarafından verilen eğitimlerde, personelin mesleki donanımını artıracak önemli başlıklar ele alındı.

Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan personele, şehit yakınları ve gazi ailelerine daha bilinçli ve duyarlı bir destek sunabilmek amacıyla 19-20 Ekim tarihlerinde "Psikolojik İlk Yardım ve Yas Süreci Eğitimi" verildi.
Ankara'dan gelen ve alanda geniş saha deneyimine sahip olan Psikolog Elif Akmeşe ile Sosyolog Gülbahar Dilgiç tarafından verilen eğitimlerde, personelin mesleki donanımını artıracak önemli başlıklar ele alındı. 

Psikolojik ilk yardımın temel ilkeleri ve yas sürecinin işlendiği programda, travma ve kayıp yaşayan şehit yakınları ile gazi ailelerine doğru yaklaşım teknikleri üzerinde duruldu. Teorik bilgilerin sadece anlatımla sınırlı kalmayıp vaka analizleri ve canlandırmalarla desteklendiği eğitimler sayesinde personelin mesleki farkındalık düzeyine önemli bir katkı sağlandı.


İki gün boyunca devam eden ve kurum personelinin mesleki deneyimlerini de paylaştığı verimli programın kapanış değerlendirmesini Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın gerçekleştirdi. 

Eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür edilen kurum açıklamasında "Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri ve kahraman gazilerimizin ailelerine daha güçlü, duyarlı ve bilinçli bir destek sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca vatan uğruna canlarını feda eden şehitler rahmetle anılırken, kahraman gazilere şükranlar sunuldu. 
 

İLGİLİ HABERLER