Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı İbrahim Doğan artan akaryakıt maliyetleri ve ticari araç sürücülerine kesilen ağır trafik cezalarının esnafı mağdur ettiğini belirterek ceza sisteminde düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Kamyon Garajı alanında şoför ve nakliyecilerle bir araya gelen Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı İbrahim Doğan meslektaşlarının sorunlarını ve taleplerini dinledi. Üyelerin bayramını tebrik ederek birlik ve beraberlik mesajları veren Doğan akaryakıt fiyatlarındaki hızlı yükselişin sektörü derinden etkilediğine dikkat çekti.

Her sektörün belirli bir fiyat tarifesi varken nakliye sektöründe böyle bir uygulamanın olmamasının haksız rekabete yol açtığını vurgulayan Doğan "En büyük maliyet kalemimiz olan akaryakıta yapılan zamlar bizleri çok derinden etkiledi.

Haksız rekabet koşulları ve ekonomik koşullar esnafımızı eziyor, mağdur bırakıyor" diye konuştu.
Bir aracın kilometre başına teker döndürme maliyetinin 40 TL'yi bulduğunu hatırlatan Doğan ağır ekonomik şartlar altında ezilmemek için kilometre ve mazot litresi üzerinden hesap yapılması gerektiğini dile getirdi.

Şubat ayının sonunda 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişikliklerle birlikte kesilen ağır cezaların esnafı mesleğini yapamaz hale getirdiğini ifade eden Doğan "Hususi araçlarla bizlerin aynı mevzuata tabi olmasına itiraz ediyoruz. Ticari araç şoförlerine, ekmeğini tamamen bu işten kazananlara ceza puanlarında esneklik tanınmasını istiyoruz. Bizim ceza puanımız 200’e çıkartılmalı, sınıra yaklaşıldığında ise uyarıda bulunulmalı" dedi.
Şoför ve nakliyecinin tek bir kabahatinden dolayı para cezası, ceza puanı, ehliyet iptali ve aracın trafikten men edilmesi gibi dört ayrı yaptırımla karşılaşmasını eleştiren Doğan "Ortada bir suç varsa bu suçun cezası 4 tane olamaz. Aracı trafikten men edilen şoför, para cezasını nasıl ödeyecek Ehliyeti elinden alınan şoför nasıl çalışacak, nasıl para kazanacak" sorularını yöneltti.