Trendyol 1. Lig’in Kupa Karnesi

Trendyol 1. Lig’in Kupa Karnesi

Türkiye Kupasında 4’üncü tur geride kaldı. Oynanan maçlarından ardından 28 takım ismini üst tura yazdırırken temsilcimiz Ahlatcı Çorum FK’nin yer aldığı 1’inci ligdeki takımların aldığı sonuçlara mercek tutacağız.

5-6-7 Aralık tarihlerinde oynanan Türkiye Kupası 4’üncü turunda temsilcimiz Ahlatcı Çorum FK kuranın en zor rakiplerinden birini çekerek elenmişti. 6 Aralık’ta Trabzon’da oynanan maçta temsilcimiz maçı 3-1 kaybetmişti.

YALNIZCA İKİ TAKIM BAŞARDI!

Seri başı takımlarının evinde oynanan maçlarda deplasman takımlarından yalnızca 2’si üst tura geçmeyi başarabildi. Erzincanspor ve Kırklarelispor üst ligdeki rakiplerini deplasmanda yenerek adını 5’inci tura yazdırmayı başardı.

LİGİMİZDEN BEŞ TAKIM ELENDİ

Bunlardan bir tanesi olan Erzincanspor temsilcimizin yer aldığı ligdeki Erzurumspor’u yenmeyi başarırken, Kırklarelispor da yine ligimizde yer alan Altay’ı mağlup etme başarısı gösterdi. Böylelikle ligimizde yer alan iki takım sahasında alt liglerdeki takımlara yenilen takımlar oldu. Ahlatcı Çorum FK, Şanlıurfaspor ve Kocaelispor da 1’inci ligden elenen beş takımdan arasında yer aldı.

LİGİMİZDEN 11 TAKIM ÜST TURDA

Ligimizde yer alan ve kupada 4’üncü turda mücadele eden Keçiörengücü, Bandırmaspor, Bodrum FK, Adanaspor, Sakaryaspor, Eyüpspor, Ümraniyespor, Boluspor, Göztepe, Gençlerbirliği ve Manisa FK ise alt ligdeki rakiplerini yenerek adını üst tura yazdırmayı başardı.

ZORLU RAKİPLER İLE EŞLEŞTİLER

Adını 5’inci tura yazdıran 1’inci lig takımları birbirinde zorlu rakipler ile eşleşti.

Adanaspor, süper ligin lideri Fenerbahçe’ye rakip olurken; Ümraniyespor ise Galatasaray karşısında tur arayacak.

Bodrum FK, Gaziantep; Sakaryaspor ise Hatayspor ile karşıya gelecek. Bandırmaspor, Kasımpaşa ile eşleşirken; Gençlerbirliği Kayserispor ile mücadele edecek. Göztepe, Konya deplasmanına; Keçiörengücü ise Sivas’ta üst tur için çabalayacak.

Manisa FK ise temsilcimizi eleyen Trabzonspor ile oynanacak.

EN DİKKAT ÇEKEN EŞLEŞME

Ligimizin açık ara lideri Eyüpspor süper ligin formsuz takımı Beşiktaş ile eşleşirken; Boluspor, Emre Belözoğlu’nun takımı Ankaragücü’ne konuk olacak.

İLGİLİ HABERLER