GES Yatırımında Geri Sayım Başladı

İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak ve sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturmak amacıyla başlatılan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde sona gelindiğini ve elektrik üretimi için geri sayımın başladığını duyurdu.

Başkan Çizikci, 3 Ekim 2025 tarihinde ihalesi yapılan ve yaklaşık 1,5 aydır sahada yoğun bir çalışmanın sürdüğü proje hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

KDV dahil 28 milyon 164 bin TL bedelle ihale edilen projede ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Başkan Çizikci, "Bugün gururla söyleyebiliriz ki son aşamaya ulaştık. Bu gelişme, yalnızca bir inşaatın tamamlanması değil; İskilip’in kendi enerjisini üreten, daha güçlü ve sürdürülebilir bir geleceğe yürüyen bir şehir olma hedefine bir adım daha yaklaşmasıdır" dedi.

Sahadaki ilerlemenin umut verici olduğunu belirten Çizikci, çok kısa bir süre içinde santralin enerji üretimine başlayacağını müjdeledi. Çizikci, "İskilip, doğanın gücünden ilham alan temiz enerjiyle kendi ışığını üretir hâle gelecek. Bu önemli yatırımın ilçemize bereket, güç ve yeni bir enerji vizyonu getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şeffaf belediyecilik anlayışı gereği sahanın eski ve yeni görüntülerini de vatandaşlarla paylaşan Çizikci, değişimin hep birlikte kurulan güzel geleceğin somut bir göstergesi olduğunu kaydetti. 

İLGİLİ HABERLER