Ziyarette, Yurdagül Yılmaz tarafından hazırlanan ve Osmancık 97 pirinciyle yapılan meşhur pirinç unu helvası başta olmak üzere birçok yöresel tarifin yer aldığı eser, Başkan Gelgör’e takdim edildi.
Yılmaz’ın çalışmasının ilçenin kültürel mirasına ışık tuttuğunu vurgulayan Gelgör, "Hemşehrimiz Yurdagül Yılmaz, Osmancık’ımızın yemek kültürünü ele aldığı, Osmancık 97 pirinciyle yapılan pirinç unu helvası başta olmak üzere birçok yöresel lezzetimizin tariflerinin yer aldığı kıymetli kitabını bizlere hediye etti. Bu anlamlı çalışması ve kitap hediyesi için kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Osmancık’ın Lezzet Mirası Kitaplaştırıldı
Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, ilçenin köklü yemek kültürünü ve bu alandaki mirasını bir kitapta toplayan Yurdagül Yılmaz’ı ağırlayarak, yöresel lezzetlerin kayıt altına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İLGİLİ HABERLER