CHP 14 Bin Üyeden 5 Binini Kaybetti

CHP İl Başkanı Tuncay Yılmaz, 21 Mayıs öncesi CHP’nin 13 ilçe dahil 14 bin 567 üyesi bulunduğunu, bu üyelerden 5 bin 922’sinin yeni yol haritası çizdiğini söyledi. Çorum il merkezinden 4 bin kişinin, ilçe ve beldelerde ise 1 522 kişinin partiden istifa ettiğini kaydeden Yılmaz; “Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir ‘mutlak butlan’ kararı çıkmıştır.

CHP İl Başkanı Tuncay Yılmaz, 21 Mayıs öncesi CHP’nin 13 ilçe dahil 14 bin 567 üyesi bulunduğunu, bu üyelerden 5 bin 922’sinin yeni yol haritası çizdiğini söyledi.
Çorum il merkezinden 4 bin kişinin, ilçe ve beldelerde ise 1 522 kişinin partiden istifa ettiğini kaydeden Yılmaz; “Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir ‘mutlak butlan’ kararı çıkmıştır. 

Bu süreç içerisinde genel merkezin atanmasıyla il başkanlığı görevine getirildim. Çorum'da gerek il yönetiminin kurulması, gerek merkez ilçe yönetiminin atanması ve kurulması ve gerekse de 13 tane ilçemizin tekrardan ilçe başkanlıklarının, başkanların atanması ve yönetim kurullarının kurulması gibi zor bir sürece girmiştir Cumhuriyet Halk Partisi.” dedi.


Yeni Parti Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ankete gönderme yapan CHP İl Başkanı Yılmaz; “Ben her hafta anketleri takip eden biriyim. Çorum'da birebir yüz yüze yapılmış kişi, cinsiyet, yaş aralığı, meslek belirtilen ve Çorum özelinde milletvekilliğine dair hiçbir anket yapılmamıştır. Öyle twitter hesaplarından da aylık 250 TL vererek takip edilen gazetecilerin analizlerini anketmiş gibi algı yaratmak da bir milletvekiline yakışır mı? Yani bir anket açıklanıyorsa bunun somut verileri olur. Algıya gerek yok. Cumhuriyet Halk Partisi hala muhalefetin en güçlü partisidir, en büyük partisidir. Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bir kopuş mutlaka olacak. Eğer seçime girilebilirse bu haliyle girilebilir ama büyük parçanın, büyük çoğunluğun, yine iddia olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğunu söylemek isterim ama yani anket olması için oran veremem.” diye konuştu.
 

İLGİLİ HABERLER