Çorum’un Hızlı Treniyle İlgili Yeni Sözler

Çorum’un Hızlı Treniyle İlgili Yeni Sözler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum’u hızlı trenle buluşturacak Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Hızlı Tren Projesi’nin 2023 yılı yatırım programında olduğunu hatırlattı.

İlk seferi için başkent Ankara’dan hareket eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni Kırıkkale Yüksek Hızlı Tren Garı’na ulaştı. Garı dolduran binlere vatandaş, treni Türk bayrakları ile karşıladı. Kırıkkale’deki garda düzenlenen törende Kırıkkale’de yapılan projelerin de toplu açılışı yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum’dan geçecek olan Ankara-Samsun Hızlı Tren Projesi ile ilgili konuştu. Oktay, “Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Hızlı Tren hattının ilk etabının projesini tamamladık, inşasını 2023 yılı yatırım programına aldık” dedi.

“Dört Gözle Bekliyoruz”

Çorum’dan geçecek projenin tamamlanmasını dört gözle beklediklerini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise “Bu projeyi son derece önemsiyoruz. Bakanlığımızın projesinde de var. Sivas’tan sonra Erzincan’a, Trabzon’a kadar gitmesi, Çorum’un da Samsun’a kadar hızlı trenle bağlanmasını dört gözle bekliyoruz. Bu projemizin, bundan sonra da yapılacak yatırımların da ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

İLGİLİ HABERLER