‘Darbenin Siyasi Ayağı Ortaya Çıkarılamadı’

CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, darbenin siyasi ayağının hala ortaya çıkarılamadığını belirtti. Tahtasız, yayımladığı yazılı mesajda, hain darbe girişiminde şehit düşen 251 vatan evladını rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, milli birlik ve bütünlüğe kasteden darbecileri lanetlediğini söyledi.

"FETÖ'nün Kökü Halen Kurutulamadı"

Üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen devletin her kademesine sızan FETÖ terör örgütünün kökünün halen kurutulamadığını ve darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılamadığını ifade eden Tahtasız, "Kimler ne istedi, kimler ne verdi hiç açıklanmadı" dedi.

Milletvekili Tahtasız, mesajında şu ifadelere yer verdi:

15 Temmuz 2016’da milletimizin iradesine, demokrasimize ve vatanımıza kasteden hain darbe girişimi, halkımızın cesareti, inancı ve birlik ruhuyla bertaraf edildi. Siyasi görüşü, kimliği, inancı ne olursa olsun, milyonlarca insan bir araya geldi ve 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' diyerek sokakları, meydanları doldurdu. O gece, Türkiye’nin gerçek sahibi olan halk, demokrasisine canı pahasına sahip çıktı.

Halkın bugün de aynı kararlılıkla iradesine sahip çıktığını belirten Tahtasız, bugün düşen görevin demokrasiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmak ve 15 Temmuz’un unutulmamasını sağlamak olduğunu vurguladı. Tahtasız, FETÖ benzeri yapılara bir daha asla müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, "Terörü, teröristi ve her türlü darbe girişimini lanetliyoruz" dedi.

İLGİLİ HABERLER