Emekli TOKİ, Yakın Zamanda Bitecek

Emekli TOKİ, Yakın Zamanda Bitecek

2018 yılında Slimkent bölgesinde emekliler için yapımına başlanan TOKİ konutlarında hak sahibi vatandaşlar isyanda. Konutların yapıldığı alanda yeniden toplanan vatandaşlar, konutların kendilerine ne zaman teslim edileceğini sordu, geciken teslimat nedeniyle tepkilerini dile getirdi. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’a bilgi veren yüklenici firma temsilcisi projenin iki aya tamamlanacağını söyledi.

2018 yılında Slimkent bölgesinde emekliler için yaklaşık 750 adet TOKİ konutunun yapımına başlanmıştı.

Aradan geçen beş yılın ardından halen konutlarını teslim alamayan hak sahibi vatandaşlar, Temmuz ayında toplanarak eylem yapmıştı.

Ahlatcı: Kışa Kalmadan Teslim Edilecek

Bu gelişmenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile TOKİ’nin emekli konutlarını görüşen Ahlatcı, Bakan Özhaseki’nin “konutların kış aylarına kalmadan teslim edilsin” talimatı verdiğini söylemiş, konutların kış aylarına kalmadan teslim edileceğini ifade etmişti.

Yeniden Eylem Yaptılar

Dün tekrar bölgede toplanan vatandaşlar, hükümet yetkililerine tekrar seslendi. Eyleme bu kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da destek verdi.

Halkın Yaşadığı Zorluklara Dikkat Çekti

Vatandaşlarla görüşen Milletvekili Tahtasız, “Çorum Kuruçay’da emekliler için yapımına 6 yıl önce başlanan 743 konutluk proje üzerinden altı yıl geçmesine rağmen teslim edilemedi. Seçimden önce AKP iktidarı ve AKP Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı tarafından Temmuz 2023’te teslim edileceği açıklanan konutlar yine teslim edilmeyince, hak sahipleri Çorum Kuruçay’daki TOKİ konutları önünde toplanarak eylem yaptı.  Temmuz ayında bitirileceği açıklanan konutlarda vatandaşlar ve çalışanlarla konuştuk.  Bazı emekli vatandaşlarımız hayalini kurdukları konutları teslim alamadan yaşamını yitirdi, ev hayali kuran vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyor, kirada oturdukları evlerden ev sahipleri tarafından çıkarılmaya zorlanıyor” dedi.

Sözünüzü Yerine Getirin

Vatandaşın kandırıldığını belirten Tahtasız, “Halkımızı kandırmayın. Halkımızı oyalamayın. Sözünüzü yerine getirin” ifadelerini kullandı.

“İki Aya Bitiyor”

Yüklenici firma temsilcisi ise Milletvekili Tahtasız’a verdiği bilgide, “Ben milletvekili ne demiş bilemem. Ama Allah’ın izniyle buradaki işi bitirmeye çalışıyoruz. Biz buradaki işi Allah’ın izniyle iki aya bitireceğiz. Geçici kabulü falan yapılacak. 130 kişi burada çalışıyor. Dışarıda çalışma yok. İçerde çalışma var” diye konuştu. (Zahide Yasemin Özden)

[video width="1080" height="590" mp4="https://kesinkararcom.teimg.com/kesinkarar-com/wp/uploads/2023/08/Emekli-TOKI-yakin-zamanda-bitecek.mp4"][/video]

İLGİLİ HABERLER