İktidarın Ekonomi Politikalarını Eleştirdi

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz Çorum'da düzenlediği basın toplantısında iktidarın sekiz yıldır süren ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek emeklilerin ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen buluşmaya İl Başkanı Hakan Tekercioğlu ile Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Hakan Tekercioğlu yaparken daha sonra söz alan Uğur Poyraz yerel ve genel gündeme dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının toplumda korku muhtaçlık mağduriyet ve vazgeçmişlik oluşturduğunu savunan yetkili geçmiş dönemlerde en uzun krizin 14 ay sürdüğünü anımsattı. Sekiz yıldır devam eden tablonun artık kriz olarak adlandırılamayacağını vurgulayan Poyraz "Sekiz yıldır devam eden şeyin adı ekonomik kriz değil bu düpedüz iktidar partisi ve ortaklarının ekonomi politikasıdır" diye konuştu.
Türkiye'deki emeklilerin yoksulluk içerisinde bir hayat sürdüğünü dile getiren siyasetçi yabancı turist emeklilerinin rahat bir yaşam sürerken Türk emeklisinin artan geçim sıkıntısı nedeniyle temel ihtiyaçlarını kısmak zorunda kaldığını anlattı. Emeklilerin ısınma masraflarından bile tasarruf etmeye çalıştığını ifade eden Uğur Poyraz "Yabancı turist emekliler ikinci baharını yaşıyor Türk emekli ise kombi başında tasarruf derdinde kazağın üzerine hırka giyerek doğalgazdan tasarruf etmesinin derdine düşmüş" değerlendirmesinde bulundu.
Devlet ile vatandaş arasındaki ilişkiyi bir akit olarak tanımlayan ve halkın sadakat ile vergi sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Poyraz buna karşılık devletin de güvenli ile huzurlu bir yaşam sağlamakla yükümlü olduğunu kaydetti. Konuşmasında sağlık eğitim ve gençlik politikaları üzerinden de eleştiriler yönelten Antalya milletvekili vatandaşların birçok alanda mağdur edildiğini öne sürdü. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun liderliğine de değinen ve parti içindeki bağların önemine dikkat çeken Poyraz "Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu bizi bir aile haline getiren ve bu aileye karşı sorumluluk duygusunu güçlendiren bir liderdir" dedi.
Parti içindeki abi kardeşlik hukukunun siyasette çok daha güçlü bir anlam taşıdığına işaret eden yetkili toplumsal birlik mesajı vererek kendileri için temel ayrımın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ile olmayanlar arasındaki çizgi olduğunu bildirdi. 
Toplantı, partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. 
 

İLGİLİ HABERLER