‘Köy Yollarının Hali Harap’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum merkeze bağlı Kızılpınar ile Acıpınar ve Acıpınar ile Öksüzler arasındaki yolların yıllardır yapılmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Bölgedeki yolların her yağmurda çamur olduğunu ve araçlar için kullanımın imkansız hale geldiğini kaydeden Tahtasız, bu durumun tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Tahtasız, bu bölgenin meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu bir bölge olduğunu dile getirdi. Acıpınar, Kızılpınar, Eskiköy, Öksüzler ve Eşençay bölgesinde kiraz üretiminin oldukça yoğun olduğunu ve Karadeniz bölgesinin meyve sebze ihtiyacının bu bölgeden karşılandığını ifade eden Tahtasız, yollar yapılmadığı için meyve ve sebzelerin nakliyesinde yazın tozdan, kışın çamurdan dolayı sorunlar yaşandığını öne sürdü.

Çorum Valisi Ali Çalgan’a bölgeye gelmesi için çağrıda bulunan Tahtasız “Sayın Valimiz Ali Çalgan’a bu bölgeye gelmesini, köylülerimizin hangi şartlarda meyve ve sebze üretimi yaptığını görmesini, köy yollarıyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları birinci ağızdan dinlemesini arz ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER