Tahtasız: BOTAŞ'ın Faiz Gideri Altı Yılda 552 Kat Arttı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis KİT Komisyonu'ndaki BOTAŞ görüşmelerinde, kurumun mali yapısıyla ilgili yeni iddialarda bulundu. Tahtasız, BOTAŞ'ın faiz giderlerinin son 6 yılda 552 kat arttığını ve kâr eden bir kurumun zarara uğratıldığını belirtti.

Tahtasız, bu durumun nedenini, iktidarın "seçim rüşveti" olarak nitelendirdiği, seçim dönemlerinde doğalgaza zam yapılmaması ve bedava doğalgaz dağıtılması gibi politikalara bağladı.

Milletvekili Tahtasız, BOTAŞ’ın finansman giderinin 2017 yılında 62 milyon TL olduğunu, bu rakamın 2023 yılında ise 34 milyar 245 milyon TL'ye yükseldiğini ifade etti. Tahtasız, artış oranının yüzde 55 bine yaklaştığını söyledi.

Tahtasız ayrıca, "Normal şartlarda 2023 yılında 67 milyar 325 milyon TL kar eden BOTAŞ, devasa faiz giderleri ve diğer olağanüstü giderler nedeniyle 2023 yılını 672 milyon TL net zararla kapatmıştır" dedi.

İLGİLİ HABERLER