Amed SF’li Erce’den Çorum FK İtirafı

Sarıyer ile 1-1 berabere kalınan müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Amedspor kalecisi Erce Kardeşler, şampiyonluk yarışından hakem yönetimlerine kadar birçok kritik konuda önemli ifadeler kullandı.

Diyarbakır halkını mutlu etmek ve kulübü Süper Lig’e taşımak dışında bir gayeleri olmadığını belirten Kardeşler, takımın tamamen sportif hedeflere odaklandığını vurguladı. Şampiyonluk yolundaki kararlılıklarını dile getiren ve bu hedefin önünde kimsenin duramayacağını kaydeden Kardeşler "Amedspor, ‘seve seve’ şampiyon olacak. İsteyen, istemeyen herkes bunu bilsin. Biz bir futbol takımıyız ve şampiyonluk hedefimiz açık. Siyasetle işimiz yok; amacımız Diyarbakır halkını mutlu etmek ve Amedspor’u Süper Lig’e taşımak" dedi.
Müsabakalardaki hakem kararlarını eleştiren ve hata ile niyet arasındaki farka dikkat çeken tecrübeli eldiven, Arca Çorum FK ile oynadıkları maçtaki bir pozisyonu da örnek gösterdi. Kendi takımı lehine yapılan hataları da açık yüreklilikle dile getirdiğini belirten başarılı kaleci "Çorum FK maçında takım arkadaşım Hasan Ali Kaldırım Çorum FK'li oyuncuya yaptığı faul kırmızı karttı. Hakem bunu da atladı. Sadece kendimize yapılan haksızları değil, diğerlerini de görüşüyorum. Buradaki problem her maçta garip hataların oluyor" dedi.
VAR sistemindeki uygulama farklılıklarına ve kararlardaki standart eksikliğine tepki gösteren Kardeşler, kuralların net bir şekilde uygulanması gerektiğini savundu. Müdahalelerin hakemlerin şahsi görüşlerine göre değişmemesi gerektiğini vurgulayan tecrübeli isim "Var bazen müdahale etmesi gereken yerde etmiyor, etmemesi gerektiği yerde ediyor. Bu kararlar hakem inisiyatifine mi bırakılıyor, bir kural kitabı yok mu? Bir standart olsun" dedi.
(Abdulkadir Söylemez)
 

İLGİLİ HABERLER