Balçık'tan Göktuğ’a Büyük Destek!

Arca Çorum Futbol Kulübü Başkanı Savaş Balçık Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada tribünde yaşanan üzücü olayın ardından Sungurlulu minik taraftar Göktuğ'a sahip çıkarak çocuğun tüm eğitim masraflarını üstlendiklerini ve onu sezon boyunca iç saha maçlarında misafir edeceklerini açıkladı.

Arca Çorum Futbol Kulübü Başkanı Savaş Balçık Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada tribünde yaşanan üzücü olayın ardından Sungurlulu minik taraftar Göktuğ'a sahip çıkarak çocuğun tüm eğitim masraflarını üstlendiklerini ve onu sezon boyunca iç saha maçlarında misafir edeceklerini açıkladı.
Minik taraftara ömür boyu eğitim müjdesi
Ankara'da oynanan müsabakada yaşanan ve spor kamuoyunu meşgul eden olayın ardından kırmızı siyahlı ekibin başkanı harekete geçti. Sungurlulu minik futbolsever Göktuğ'un babasını telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten kulüp başkanı Savaş Balçık duruma kayıtsız kalmadı. Yaşananların futbol adına herkesi düşünmeye sevk etmesi gereken bir tablo olduğunu dile getiren Balçık "Evladımızın babasını arayarak kendisiyle görüştüm hem geçmiş olsun dileklerimi ilettim hem de Göktuğ’umuzu sezon boyunca Arca Çorum FK’nın tüm maçlarına misafirimiz olarak davet ettim" dedi.
Küçük taraftarı kulübün bir evladı olarak gördüklerini vurgulayan başkan Balçık çocuğun geleceğine yönelik çok önemli bir adım attı. Ailenin yanında durarak maddi ve manevi destek sağlayan Balçık "Göktuğ artık bizim de evladımızdır ve eğitim hayatı boyunca tüm okul masrafları tarafımızca karşılanacaktır bundan sonra Göktuğ’un eğitimi bize aittir" ifadelerini kullandı.
Tribünlerde forma özgürlüğü vurgusu
Futbolun temelinde yatan sevgi ve kardeşlik duygularına da değinen başkan çocukların tribünlerde özgürce kendi takımlarının formalarını giyebilmesi gerektiğine dikkat çekti. Rekabetin hiçbir zaman bir çocuğun mutluluğunun önüne geçmemesi gerektiğini hatırlatan Balçık "Bir çocuğun tuttuğu takımın formasını özgürce giyebilmesi tribünde heyecanını yaşayabilmesi ve futbol sevgisini güzel hatıralarla büyütebilmesi gerekir rekabetin çocukların mutluluğunun önüne geçtiği hiçbir anlayışın Türk futbolunda yeri olmamalıdır" şeklinde konuştu.
Türk futboluna ortak dostluk çağrısı
Süper Lig'de yer alan tüm kulüplere büyük değer verdiklerini ve rakiplerini Türk futbolunu beraber büyüttükleri dostlar olarak benimsediklerini belirten Savaş Balçık futbolun ahlaki değerlerinde buluşmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti. Sahadaki rekabetin dostluğa engel olmaması gerektiğinin altını çizen Balçık "Biz Arca Çorum olarak rakiplerimizi yalnızca sahadaki mücadelemizin bir parçası değil Türk futbolunu birlikte büyüttüğümüz dostlarımız olarak görüyoruz rekabet sahada dostluk her yerde olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
 

İLGİLİ HABERLER