Koşukavak, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Boluspor'un maçtan önce puan tablosunun üstünde olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
Maç öncesi Boluspor puan olarak üstümüzdeydi. Biz haftalardır kazanmaya yakın olduğumuz maçları deplasman da dahil berabere bitiriyorduk. Iğdır FK’ya 1 mağlubiyetimiz vardı. Takımımız bazı küçük seanslarda hata yaptığı için bugünkü maçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Boluspor bugünkü maça tamamen geçiş hücumu ve kontratak planı yapmış. Ben de kadro gelince gördüm. Golü bulmamız gerekiyordu ve Bolu’yu set hücumuyla zorlamamız gerekiyordu. Yüzü dönük oynama becerileri etkin olduğu için skoru alıp rakibi sıkıştırmayı hedefledik. Erken bir gol bulduk. Bizim için çok avantaj getirdi. 25. dakikada maç 3-0 oldu. Oyun çok kolaylaştı. Rakibin direnci düştü. 3-0’lık skor bize rehavet oluşturdu. 4-0 olduğunda rakip tamamen demoralize oldu. Oyundan düştü. Maçı 5-1 bitirdik. Elimizden geldiğince yukarıların takımı olmak için mücadele ediyoruz. Boluspor’da kadro kalitesi sezon başından beri var. Bazı problemler yaşıyorlar. Onlara da kalan maçlarda başarılar diliyorum.
Boluspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, puan almak için geldiklerini belirterek, "Oyunun başında erken goller yememiz oyun düzenimizi de etkiledi. İlk on dakikada maç 2-0 olduktan sonra çevirmek zor oluyor. Rakibimiz de dirençli, bu ligin iyi takımlarından bir tanesi. İyi mücadele ettik. 2-0'dan sonra biraz zor oldu. Kolay goller yedik. Çalıştık, iyi de hazırlanmıştık. İkinci yarıda biraz daha mücadele ettik, oyun temposunu durdurabildik ama istediğimiz sonucu alamadık. Artık bundan sonraki maçı kazanarak en azından bu maçı telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.
Çorum FK Maçı Öncesi Morallendiler
Arca Çorum FK’nin mücadele ettiği Trendyol 1. Lig'in 22. haftasında sahasında Boluspor'u 5-1 mağlup eden Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü'nün teknik direktörü Yalçın Koşukavak, erken gol bulmanın takımına büyük avantaj getirdiğini söyledi.
İLGİLİ HABERLER