2 Mayıs Cumartesi günü saat 16’da Çorum Şehir Stadındaki randevuda Süper Lig hakemlerinden Muhammet Ali Metoğlu düdük çaldı. Maçın ilk golü 10’uncu dakikada Samudio kaydederken, rakibin golü ise 81’de Eren Tozlu’nun penaltısından geldi.
Trendyol 1.ligin normal sezonunun son haftasında sahasında Serkan Özbalta’nın takımı Erzurumspor’u konuk eden Arca Çorum FK, şampiyonluğunu ilan eden rakibini yenip, Amed SF’nin de Iğdır’da yenilmesini umarak sahaya çıktı. Serin bir havada, yaklaşık 3 bin taraftarının karşına çıkan Arca Çorum FK, rakibi sahaya çıkarken rakibini alkışladı.
Biri Geçersiz İki Gol İle Başladık
Maça rakibine göre daha istekli ve etkili başlayan Arca Çorum FK, Iğdır FK’nin Amed SF karşısında öne geçtiği anda, Yusuf Erdoğan ile golü bulsa da gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.
Iğdır’dan gelen haberin de etkisi ile sahada arzulu bir ruh haline bürünen Kırmızı-Siyahlılar maçın henüz 10’uncu dakikasında oluşan karambol sonrasındaki pozisyonda Samudio’nun kafa vuruşu ile öne geçti.
Sehic Kritik Kurtarışlar Yaptı
Amed SF ve Erokspor’un puan kayıplarının sürdüğü dakikalarda sahada 3.’lük kovalayan Kırmızı-Siyahlılar oyunun kontrolünü elinde tuttu. Rakibinin zaman zaman tehlikeli şutlarına engel olamayan Kırmızı-Siyahlılarda bu dakikalarda sahneye kaleci Sehic çıktı. Sehic yaptığı kritik kurtarışlar ile takımının soyunma odasına önde gitmesini sağladı.
Eren’den Soğukkanlı Penaltı
İkinci yarıda da rakibine göre daha çok tehlikeye yakın olan taraf Kırmızı-Siyahlılardı ancak maçın 79’uncu dakikasında ceza sahasına yapılan ortada Pedrinho’nun eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Eren soğukkanlı bir dokunuş ile kaleci Sehic’i avladı ve skora eşitliği getirdi.
Uzatmalarda İki Takım da Gol Şansı Yakaladı
Uzatmalar ile birlikte kalan 15 dakikada rakip kaleye baskısını biraz daha artıran Kırmızı-Siyahlılar, kalesinde ciddi tehlikeler yaşasa da rakibine gol şansı tanımadı. Uçar’ın takımı son dakikalarda peş peşe attığı şutlarda ise maç boyunca olduğu gibi bu dakikalarda da kaleci Erkam’a takıldı ve bir puana razı ve ligi 4’üncü sırada bitirmiş şekilde sahadan ayrıldı.
Şampiyon Gibi Başladık Ama…
Arca Çorum FK normal sezonun son haftasında şampiyon Erzurumspor FK'yi konuk ederek Süper Lig yolundaki kritik play-off serüveni öncesinde taraftarının huzuruna çıktı. Şampiyonluğunu ilan eden rakibiyle karşı karşıya gelen kırmızı-siyahlılar, lig üçüncülüğü hedefleyerek sahaya çıktı ancak hem kendi hem de rakiplerinin aldığı beraberlik lig 3.’lüğü şansını kaybetmesine neden oldu.
İLGİLİ HABERLER