Samudio Haftanın 11’inde

Trendyol 1. Lig’de 18. haftanın tamamlanmasının ardından SofaScore verileri ışığında belirlenen haftanın en iyi 11'i açıklanırken, Arca Çorum FK’nin Paraguaylı yıldızı Braian Samudio sergilediği performansla elit listede kendine yer buldu.

Sakaryaspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyette başrolü oynayan ve hücum hattındaki hareketliliğiyle rakip savunmaya zor anlar yaşatan Samudio, Kırmızı-Siyahlı ekibi temsilen haftanın kadrosuna seçilmeyi başardı. Form grafiğindeki istikrarlı yükselişini sürdürdüğünü kaydeden spor otoriteleri, tecrübeli oyuncunun galibiyetteki stratejik önemini vurguladı. Takımının en önemli hücum kozu olduğunu bir kez daha kanıtlayan yıldız oyuncunun bu başarısı, camia ve taraftarlar arasında büyük memnuniyetle karşılandı.

Haftanın en iyileri listesinde, Arca Çorum FK’nin bir sonraki rakibi olan Erzurumspor FK’nin ağırlığı hissedildi. Mavi-Beyazlı ekipten savunma hattının önemli isimleri Amar Gerxhaliu ve Mustafa Yumlu’nun yanı sıra, orta saha dinamosu Brandon Baiye’nin de gösterdikleri başarılı performansla ilk 11’e girmeye hak kazandıkları bildirildi. Gelecek hafta oynanacak kritik randevu öncesi rakip oyuncuların bu formda görüntüsü, müsabakanın zorluk derecesine dair önemli bir ipucu olarak öne çıkarıldı.

İlginç bir detay olarak, Arca Çorum FK’nin geçtiğimiz hafta mağlup ettiği Sakaryaspor’un Polonyalı file bekçisi Jakub Szumski de haftanın 11’inde yer aldı. Temsilcimizin 21 şutla rakip kaleyi abluka altına aldığı maçta yaptığı kritik kurtarışlarla farkın açılmasını önleyen Szumski’nin, mağlubiyete rağmen bireysel istatistikleriyle dikkatleri üzerine çektiği vurgulandı.

Haftanın panoramik değerlendirmesinde öne çıkan diğer isimler ve kulüpleri ise mevkilerine göre şu şekilde sıralandı. Kalede Sakaryaspor’dan Jakub Szumski yer alırken; savunma hattını Ümraniyespor’dan Tomislav Glumac ile Erzurumspor’dan Amar Gerxhaliu ve Mustafa Yumlu oluşturdu. Orta sahada Ümraniyespor’dan Oğuz Yıldırım ve Jurgen Bardhi, Hatayspor’dan Baran Sarka ile temsilcimiz Arca Çorum FK’den Braian Samudio görev aldı. Haftanın hücum hattında ise Manisa FK’dan Yassine Benrahou ve Van Spor FK’den Ivan Cedric sergiledikleri performansla ilk 11’e girmeye hak kazanan isimler oldu.

İLGİLİ HABERLER