Maçın golleri 24’üncü dakikada Pedrinho’dan 84’üncü dakikada ise Dembele ve 90+5’te penaltıdan Eze’den geldi. Atılan son dakika golü ile stadyumda büyük sevinç yaşandı.
Trendyol 1.ligin 3.haftasının açılış maçında Arca Çorum FK-Sarıyer ile karşı karşıya geldi. 22 Ağustos cuma günü saat 21.30’da Çorum Şehir Stadyumunda oynanan maçı İzmir bölgesi hakemlerinden Ayberk Demirbaş yönetti. Güzel bir havada oynanan maçta tribünler doluya yakındı. Deplasman tribününde de yaklaşık 30 Sarıyerli taraftar da stadyumdaki yerini aldı.
Karşılaşma TRT Spor, tabii platformu ve beIN SPORTS 2 ekranlarından da naklen yayınlandı.
Güzel Hava Dolu Tribünler, İstekli Oyun
3.haftanın başlangıcı itibarı ile lider konumda olan Tahsin Tam’ın takımı yaklaşık 10 bin taraftarının önünde maça iyi başlayan taraf oldu.
Adana Demirspor maçından farklı olarak orta sahada Kenan Fakılı yerine Pedrinho ile maça başlayan Kırmızı-Siyahlılar rakibine nazaran daha çok topa sahip olan ve tehlike yaratan taraftı.
İlk 20 dakika rakip ceza sahasının önünde zaman geçiren ancak tehlike yaratmakta zorlanan Kırmızı-Siyahlılar, Yusuf Erdoğan’ın ceza sahası içinden attığı sert şutta Alperen’i geçemedi.
Pedrınho İyi Takip Etti
Tahsin Tam’ın takımı aradığı golü ise 24’üncü dakikada buldu. Sol kanattan Yusuf Erdoğan’a atılan pasta, Yusuf da penaltı noktasına yakın bir yere ortaladı. Kaleci Alperen topu kontrol edemeyince stop Pedrinho’nun önüne düştü. Pedrinho da hiç beklemeden topa dokunarak topu boş ağlara gönderdi. Böylelikle Pedrinho, Arca Çorum FKforması ile ilk 11’de çıktığı maçta gol atma başarısı gösterdi.
Daha Düşük Tempolu Bir İkinci Yarı
Golden sonra vites düşürmeyen Kırmızı-Siyahlılar, tıpkı 1-0 öncesindeki gibi topa sahip olmaya devam etse de farkı 2’ye çıkaracak tehlikeyi yaratamadı.
Soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile giden Arca Çorum FK, ikinci yarıya da ilk yarıdaki 11’i ile başladı.
İlk yarıya nazaran daha düşük tempoda başlayan 2’nci yarıda konuk ekip topa ilk yarıya nazaran daha çok sahip olsa da ciddi gol tehlikesi yaratamadı.
Hızlı Paslaşmalar Gol Getirdi
Son 10 dakikaya girilirken rakip Sarıyer risk almaya başladı. Beraberlik için yüklenen Mavi-Beyazlılar, dakikalar 84’ü gösterdiğinde Dembele ile skoru eşitledi. Hızlı paslar ile ceza sahasına koşu yapan Dembele’yi top ile buluşturan Sarıyer, Dembele’nin sağ çaprazdan uzak direğe vuruşu ile skoru 1-1’e getirdi.
Maçın uzatma anlarında peş peşe kornerler kazanan Kırmızı-Siyahlılar üçüncü korner sonrasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Eze, hata yapmadı ve Kırmızı-Siyahlıları bir kez daha öne geçirdi.
Bu gol ile Kırmızı-Siyahlılar 3’te 3 yaparak puanını 9’a yükseltti ve yoluna kayıpsız devam etti.