Şampiyonluk Geliyor: 2-1

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında sahasında lider Esenler Erokspor’u konuk eden Arca Çorum FK, nefes kesen bir mücadele sonunda sahadan 2-1 galip ayrılarak hem galibiyet serisini altı maça çıkardı hem de rakibinin 15 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada kırmızı-siyahlılar, son dakikada gelen golle üç puana uzanarak şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlü şekilde ortaya koydu.

Teknik direktör Uğur Uçar yönetiminde son haftalarda yakaladığı form grafiği ile dikkat çeken Arca Çorum FK, Süper Lig hedefi doğrultusunda kritik mücadeleye taraftarının büyük desteğiyle çıktı. Kadrosunda cezalı oyuncu bulunmayan temsilcimizde Boluspor maçında sakatlanan Thiam ile sakatlığı devam eden Üzeyir kadroda yer almadı. Şehrin büyük ilgi gösterdiği mücadeleyi Mersin bölgesi hakemi Oğuzhan Aksu yönetirken karşılaşma TRT Spor, tabii ve beIN SPORTS 2 ekranlarından canlı yayınlandı.

Burak Çoban Perdeyi Açtı

Karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf Arca Çorum FK oldu. Topa daha fazla sahip olan kırmızı-siyahlılar ilk dakikalarda üretmekte zorlanmasına rağmen rakibine de önemli fırsatlar vermedi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk bölümde hakem kararları tribünlerin tepkisini çekerken, 35. dakikada sahneye Burak Çoban çıktı. Samudio’nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak’ın şutu rakibe çarpıp kaleci Ertuğrul’un üzerinden ağlara gidince Çorum FK zorlu mücadelede 1-0 öne geçti.

Hakem Kararları Tepki Çekti

Golün ardından hakem kararları tribünlerin ve teknik heyetin tepkisini çekmeye devam etti. Özellikle deplasman ekibi lehine verilen düdükler sahada ve tribünlerde gerginliğin artmasına neden oldu. İlk yarı sona erdiğinde hakem heyeti soyunma odasına giderken taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaştı.

Tartışmalı Penaltı Skoru Eşitledi

İkinci yarıda tempo zaman zaman düşerken mücadele büyük ölçüde orta alanda geçti. Dakikalar 78’i gösterdiğinde verilen tartışmalı penaltı kararıyla Esenler Erokspor skoru eşitledi. Catakovic penaltı vuruşunda topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı.

Son Sözü Samudio Söyledi

Karşılaşmanın son bölümünde iki takım da galibiyet için risk aldı. Uzatma dakikalarında Arca Çorum FK gole çok yaklaştı. Oğuz’un yakın mesafeden yaptığı vuruş direkten dönerken pozisyonu iyi takip eden Samudio, yaptığı kafa vuruşuyla kaleci Ertuğrul’u mağlup ederek takımını yeniden öne geçirdi. Bu gol tribünlerde büyük coşku yarattı.

Seri 6 Maça Çıktı, Rakibin Serisi Sona Erdi

Maçın kalan bölümünde Eroksporlu Nzaba kırmızı kart görürken başka gol olmadı. Böylece Arca Çorum FK sahadan 2-1 galip ayrılarak galibiyet serisini altı maça çıkarırken, Esenler Erokspor’un 15 maçlık yenilmezlik serisini de sona erdirdi.

İLGİLİ HABERLER