TRABZON (AA) - TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, sendikalarının temel gayesinin üyelerinin aileleriyle birlikte hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Ekonomik Krizin Etkileri
Alemdar, bir otelde gerçekleştirilen Koop-İş Sendikası Trabzon Şubesi'nin 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, sendika üyelerinin daha iyi bir yaşam kalitesi elde etmeleri için sürekli bir çaba içinde olduklarını belirtti. Küresel ölçekte yaşanan bir ekonomik krizin etkilerinin her alanda hissedildiğine önemle değindi. "Dünyanın her yerinde meydana gelen kaos, savaşlar, iç karışıklıklar ve göç hareketleri, maalesef ki bizi de olumsuz etkilemektedir." ifadeleriyle, bu durumu net bir şekilde ortaya koydu. Son dönemlerde uluslararası alanda yaşanan olumsuz gelişmelerin birçok ülkede derin krizlere yol açtığını, bu sorunların yalnızca ekonomik anlamda değil, sosyal açıdan da katlanarak arttığını söyledi. Özellikle Avrupa'da ticaret savaşlarının neden olduğu gelişmelerin derin bir kriz yaratığını vurguladı.
Adil Bir Gelir Dağılımı Talebi
Alemdar, gelir ve refah konusundaki eşitlik taleplerini dile getirirken, işçiler olarak memurların maaş artışlarından rahatsız olmadıklarını, bilakis onları desteklediklerini belirtti. Ancak, işçiler olarak kendi mücadelelerinin de büyük öneme sahip olduğunu ve hak ettikleri ücreti almak için çaba gösterdiklerini ifade etti. "Bizim talebimiz sadece ekonomik değil; gelirde ve refahta eşitliğin sağlanmasıdır." diyerek, adil bir gelir dağılımının önemini vurguladı. Bu noktada işçi sınıfının da haklarının korunması ve iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Böylece, hem işçiler hem de memurlar arasında bir uyum ve dayanışmanın sağlanması gerektiğini ifade etti.
Koop-İş Sendikası Üyeleri ve Gelecek Vizyonu
Koop-İş Sendikası'nın mevcut üye sayısının 121 bin 987 olduğunu aktaran Alemdar, 2003 yılında yalnızca 9 bin üye ile başlatılan bu serüvenin günümüzde elde edilen başarıyla taçlandırılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. "Her bir üyemizin, huzur içinde yaşayacağı bir yuvası, sıcak bir tencereyi ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için gerekli olan maddi imkanlara sahip olması en temel hakkıdır." şeklinde konuşarak, işçi sınıfının karşılaştığı pek çok sorun olduğunu kabul etti. Ancak, bu sorunların yalnızca belirli bir grubun değil, toplumun genelinin sorunu olduğunun altını çizdi. Sorunların üstesinden gelmek için ortak bir mücadele yürütmenin şart olduğunu ifade etti.
Genel Kurul İcraatı ve Katılımcılar
Koop-İş Sendikası'nın genel kuruluna Trabzon'un yanı sıra çevre illerden birçok sendika temsilcisi de katılım sağladı. Bu etkinlikte, Koop-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, seçimde yalnızca tek liste ile aday olarak hộileşti. Bu durum, birliğin ve dayanışmanın önemini vurgularken, katılımcılar arasında güçlü bir sinerji yarattı. Yerel sendika temsilcilerinin de ortak sorunlar, çözüm önerileri ve dayanışma konularında görüş alışverişinde bulunması, sendikanın geleceği açısından oldukça kritik bir adım oldu. Katılımcıların konulara olan duyarlılığı, genel kurulun ruhunu büyük ölçüde güçlendirdi.