Tarım il müdürlüğü ne iş yapar demiştik. Sorularımızı sorduk cevap bekledik.
Geçen zaman içinde ne gelen var, ne de giden. Konu öyle bir hal aldı ki yazı seriye bağlandı.
Göçü nasıl önleriz serisi,
Göçü önleyecek olanlar şimdi ne yapıyor serisi.
Kim önleyecek serisi.
Bir seri daha çıkar Tarım Arazilerinin Korunması, serisi.
Dün yazımızda demiştik ki “Devlet size niye makam vermiş, göreviniz ne, niye maaş alıyorsunuz, görevinizi neden yapmıyorsunuz, nerede çiftçi eğitim şubesi, köylü niye gidiyor,” Belki ya adamların görevi mi bu diyenleriniz olmuştur, işte size belgesi.
Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü görevlerinden sadece dört maddesi. Tamamını merak eden aşağıda linki var oradan girer bakar.
* Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
d) Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü;
12) El sanatlarını geliştirmek,
13) Görev alanına giren konularda ihtiyaç duyulacak her türlü eğitim faaliyetini düzenlemek,
14) Tarımsal ürünlerin pazarlanması ile ilgili çalışmalar yapmak,
15) Avrupa Birliği kaynakları ve diğer uluslararası kaynaklarla yürütülen kırsal kalkınma programlarına ilişkin koordinasyonu sağlamak.
Yukarıdaki şu dört maddeyi yerine getirseler, Köyde işsizlik, ekonomik sıkıtı olur mu, o zaman niye tası tarağı toplayıp anılarını sevdiklerini bırakıp gurbete gitsin.
Türkiye çadır devleti değildir. Devletimizde insanların tüm ihtiyaçları düşünülmüş bununla ilgili Bakanlık kurulmuş ve teşkilatlanmıştır, yeter ki insanlarımızın sorunlarını ciddiye alalım.
Maaşı alıp yan gelip yatan, işi angarya gören, hımbıllar sistemin önündeki engellerdir. Bu engelleri oluşturanda siyasilerin adam kayırmaca politikası, işe adam yerine, adama iş anlayışıdır. İşinin ehli insanlar hak ettiği yere gelememektedir. Bizim sorunlarımızın tek bir çözümü var o da işi ehline vermek.
*http://www.cmo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=445
Yarın;
Tarım Arazilerinin Korunması için çalışanlar, imar rantiyecılarının etkisine mi girdi serisi. Ne oldu niye hopladınız..İmar, rant deyince niye rahatsız oldunuz.