5 FARKLI ALANA HİBE DESTEĞİ
Desteklerle ilgili bilgiler veren Yalvaçer, Bu çağrıda sadece makine-ekipman alımı ve işletmenin öz tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımlarıyla, hizmet ve görünürlük alımlarına yüzde 40 ile 50 arasında hibe desteği verilecektir. Projesinde yapım işi yer alan başvuru sahipleri söz konusu harcamaları kendileri karşılamak şartı ile başvuru sunabileceklerdir. Yapım işi desteği içermediği için kısa tutulan çağrı takvimine göre başvurular, 2-31 Ocak 2020 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğümüze teslim edilmelidir. İşleme ve pazarlama başlığı altında yer alan; süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile süt toplama merkezleri, et parçalama ve işleme tesisleri ile kesimhaneler, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tesisleri ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve depolanması yatırımlarını kapsayan 5 sektöre yönelik destek sağlanacaktır. Bu çağrıda yapılan değişikliklerle, süt toplama merkezleri için herhangi bir alt ve üst kapasite limiti kalmamış iken süt işleyen işletmeler için sadece 10 ton/gün alt limit şartı aranacaktır.Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe, daha önce sadece narenciye, plantain ve sert kabuklu meyvelerin kurutulması için destek varken bu çağrı ile birlikte yayınlanan meyve ve sebze listesindeki tüm ürünlerin kurutulması ve dondurulması da desteklenmektedir. Dondurma ve şoklama işlemleri için gerekli makine-ekipmanlar da uygun harcama olarak kabul edilecektir” diye konuştu.
“BAŞVURULAR 2 OCAK’TA BAŞLIYOR”
Öte yandan başvuruların 2 Ocak 2020 tarihinde başlayacağını belirten Yalvaçer, “Başvurularınızı 2 Ocak 2020 tarihi saat 9:00’dan itibaren TKDK İl Koordinatörlüğümüze yapabilirsiniz. Online proje başvuru sisteminden de 28 Ocak 2020 tarihi saat 21:00’de kapatılacaktır. Son başvuru tarihimiz ise 31 Ocak 2020’dir” ifadelerini kullandı.
ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLECEK
Ayrıca TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından 5 Aralık Perşembe günü üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Tüm üreticileri toplantıya davet eden Yalvaçer, “8. Çağrı kapsamında destek verilecek sektörlere yönelik olarak ilimizde faaliyette bulunan firmalar uzmanlarımızca yapılan sektör analizi çalışmalarıyla tespit edilmiştir. Tespit edilen potansiyel yatırımcılarımıza çağrıya yönelik olarak 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat 10’da İl Koordinatörlüğümüzde bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Bu toplantımıza tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili yatırım düşünen tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu. (Çağrı UZUN)