Gündem

Ankara’da İnatçı Rakip

Abone Ol
Ankara’da İnatçı Rakip

Trendyol 1. Lig’in 11. haftasında Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya geliyor. 13 puan ile 15.sırada bulunan Ahlatcı Çorum FK ile 14 puan ile 12.sırada yer alan Keçiörengücü’nü karşı karşıya getirecek olan maç saat Ankara Aktepe Stadyumunda saat 13.30’da başlayacak. Maçı Antalya bölgesi hakemlerinden Sarper Barış Saka yönetecek. Zorlu maç TRT Spor, beIN SPORTS 2 ve tabii uygulaması üzerinden de naklen yayınlanacak. Maç saati Ankara’da havanın 17 derece ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Ligde ilk iç saha galibiyeti geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği’ne karşı alarak morallenen Kırmızı-Siyahlı takım, yedi haftalık yenilmezlik serisini lider Erzurumspor’a yenilerek yitiren Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya geliyor.

igde üç galibiyet, dört beraberlik ve üç yenilgi elde eden Kırmızı-Siyahlılar inişli-çıkışlı görüntüye son verip yukarıya doğru ivmelenmek istiyor. Geçen hafta galibiyetin morali yine Keçiörengücü’nün karşısına çıkacak olan Serkan Özbalta ve öğrencileri zorlu haftalardan puan koparmak istiyor.

Rakip Keçiörengücü ise son yenilgisini aldığı ikinci haftadan sonra geride kalan haftada Erzurumspor’a 4-0 yenilmenin moral bozukluğunu taşıyor.

Sakatlar, Cezası Bitenler …

Bu zorlu maç öncesi Kırmızı-Siyahlılarda bazı oyuncular sakatlıkları nedeni ile maçta forma giyemeyecekken, bazı oyuncuların ise cezası biterek takıma katılacak.

Sakatlıkları süren Atakan Cangöz, Kadir Seven ve Burak Süleyman takımlarını yalnız bırakacak isimler olurken; Zargo Toure ise cezasının ardından tekrar formasına kavuşacak.

Üç İsim Sarı Kart Sınırında

Ahlatcı Çorum FK’de bu zorlu maç öncesi üç isim de sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Ferhat Yazgan, Thomas Verheydt ve Mehdi Boudjemaa, zorlu haftalar öncesi sarı kart sınırında bulunan isimler.

Beşinci Randevu Olacak

Bu kritik maç iki takım arasındaki beşinci mücadele olacak. Daha önce dört kez karşı karşıya gelen iki takımdan Ahlatcı Çorum FK sahadan iki kez galip ayrılırken, bir maç berabere, bir maç ise Keçiörengücü’nün galibiyeti ile bitti.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçta Keçiörengücü Çorum’da oynanan maçı 2-0'dan 3-2'ye getirerek sahadan galip ayrılmıştı. Kırmızı-Siyahlılar ise Ankara’da oynanan maçtan Verheydt’in iki golü ile 2-1 galip ayrılmıştı.

Süleyman ve Sadık Arda Rakip Oluyor

Geçtiğimiz sezon Ahlatcı Çorum FK forması giyen ancak sezon başında Keçiörengücü’ne transfer olan Sadık Arda Yılmaztürk ve Süleyman Luş, teknik patron Ersan Parlatan’ın görev vermesi halinde eski takımlarına rakip olacak.

Süleyman üç ayrı maçta 64 dakika, Sadık Arda ise bir maçta 18 dakika süre alabildi.

Rakipte Dikkat Çeken İsimler

Rakipte dikkat çeken isimlerin başında ise Diouf geliyor. Bu sezon altı maçta 405 dakika süre alan Senegalli golcü bu maçlarda dört de gol kaydetti. 37 yaşındaki oyuncu, takımının en golcü ismi durumunda. Diouf’u iki golü bulunan Moustapha Camara takip ediyor.

Takımın iki asiste sahip 32 yaşındaki oyuncusu Ali Dere de dikkat çeken isimler arasında.

Mor-Beyazlılarda ayrıca defansta görev Steven Caulker da dikkat çeken bir diğer isim.