Türkiye Bilardo Federasyonu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın ikinci aşaması, Samsun'da başladı. Şampiyona, Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu'nda, toplamda yaklaşık 1700 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlik, 25 Ağustos'ta sona erecek.
Şampiyonaya Geniş Kayıt
Bu yılki ikinci etapa katılan sporcular; A, B ve C kategorilerinde boy gösteriyor. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, şampiyona süresince yapılan mücadelelerin önemine vurgu yaptı. Ercan, ayrıca, daha sonra gerçekleşecek olan üçüncü ve dördüncü etapların da Ankara'da düzenleneceğini belirterek, bu etaplarda elde edilecek puanların 2026 yılında milli takım kadrosunun şekillenmesinde etkili olacağını ifade etti.
Milli Takım Hedefleri
Başkan Ercan, milli takımın geçmişte birçok uluslararası başarı elde ettiğini hatırlatarak, "2026 yılında da bu başarıların devam edeceğini umuyoruz." şeklinde konuştu. Ercan, geçen yıl yurt dışındaki turnuvada elde ettikleri madalya sayısının rekor olduğunu belirtti. Milli takım oyuncularının bu başarıda büyük katkı sağladığını ifade eden Ercan, 2026 itibarıyla en iyi ekiple şampiyonluk hedeflediklerini dile getirdi. Şampiyonanın tüm etaplarında sporcuların en iyi dereceleri elde etmeleri ve Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeleri konusunda temennilerde bulundu.
Açılış Töreni Katılımcıları
Turnuvanın açılışına birçok önemli isim katıldı. Samsun Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Tekkeköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, etkinliği desteklemek amacıyla açılışta yer aldılar. Bu sayede, şampiyonanın önemine dikkat çekilirken, yerel yönetimlerin de spora olan ilgisi bir kez daha vurgulanmış oldu. Şampiyonanın yüksek katılım oranı, bilardo sporuna olan ilginin arttığını gösteriyor ve Fen Bilimleri gibi spor branşlarının desteklenmesi gerektiği mesajını veriyor.