Kentin Lokomotifi: Sağlık Turizmi

Yayınlama: 02.07.2023
Düzenleme: 02.07.2023 17:50

Kentin Lokomotifi

Kentin Lokomotifi: Sağlık Turizmi

Çorum’a bir kalemde yapılan en büyük yatırımlardan birisi olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet vermeye başladığı günden bugüne sadece Çorum’a değil tüm bölgeye hizmet veriyor. Günde yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret ettiği hastane, Türkiye’ye örnek uygulamalara imza atmaya devam ediyor.

Açıldığı günden bugüne Çorum’daki sevk oranını minimuma indiren hastane, il dışından gördüğü taleple de dikkat çekiyor.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Tıp Fakültesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Baykam,Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi Başkanı Doç. Dr. Murat Kendirci, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Çalbıyık,Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tayfun Şahin, Kesin Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aykanat ve gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çorum’un sağlık turizminde lokomotifi olan konuların konuşulduğu söyleşide deneyimli doktorlar, kliniklerde yapılan başarılı çalışmaları gazetemize aktardı.

“Beş Ayda 90 Bin Hasta”

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Hastaneye 2023 yılının ilk beş ayında 90 bin hastanın il dışından geldiğini belirtti. Zehir, “2023 yılının ilk beş ayı içerisinde şehrimiz dışından hastanemize tedavi için başvuran hasta sayısı 89 bin 678. Yaklaşık 90 bin kişi, hastanemize Çorum dışından başvurmuş ve tedavi olmuşlar. Bu hastalardan yaklaşık 3 bin 400’ünü hastanemize yatırarak tedavi etmişiz ve bunların da 2 bin 512 tanesine de hastanemizde cerrahi müdahalede bulunmuşuz. Hastanemizin yoğunluğu göz önüne alındığı zaman oldukça ciddi bir rakam. Şehrimizin nüfusu 250 bin iken, biz 5 ayda yaklaşık il dışından gelen 90 bin hastaya sağlık hizmeti sunmuşuz. Tüm bu hizmetlerin oluşması ciddi bir altyapı ve ekip gerektiriyor. Sonuçta hekimlerimizin bu işlemleri sahiplenmesi gerekiyor. Hekimlerimizin özverisiyle, Sağlık Bakanlığımızın artarak devam eden desteğiyle hastanemizi ileri seviyeye taşımaya çalışacağız. 2023 yılında beş ayda 90 bin olan il dışından gelen hasta sayısı, 2022 yılının tamamında toplam 162 bin idi. 2023 yılı sonunda bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

“Kanser Cerrahisinde Ciddi Sevk Alıyoruz”

Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Baykam ise Üroloji Kliniğinde yapılan çalışmaları anlattı. Özellikle kanser cerrahisinde ciddi oranda sevk aldıklarını vurgulayan Murat Baykam, “Samsun’dan, Ankara’dan bizi bilen, duyan herkes geliyor. Sırf sadece Amasya ve Tokat’tan değil büyükşehirlerden de sevk almaya başladık” ifadelerini kullandı.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi Başkanı Doç. Dr. Murat Kendirci de Genel Cerrahi Kliniği’nde 2015 yılından bugüne sevk vermediklerini söyledi.

Ayrıca Hastane, Türkiye’de bugüne kadar bir ilk olan bir merkeze sahip. Diyabetik Ayak Merkezi, hem Türkiye’de ilk kez açılan bir birim hem de yine tüm Türkiye’de en yüksek kapasiteye sahip merkez olma unvanına sahip. Merkez Başkanı Doç. Dr. Murat Kendirci, merkezin yüzde 70 ile 75 oranında il dışından gelen hastalara hizmet verdiğini söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Çalbıyık ise bel eğrilikleri, kapalı bel fıtığı ameliyatları, kalça çıkığı ve kanser tedavisi için sevk aldıklarını ifade etti.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tayfun Şahin de lazer ameliyatları dışında tüm ameliyatların hastanede yapılabildiğini kaydetti. (Zahide Yasemin Özden)