Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversitenin TÜBİTAK’a kabul edilen 140 projesiyle birlikte Türkiye’de dördüncü sırada yer aldığını açıkladı. Öztürk, “Öğrencilerimizle başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Hitit Üniversitesi öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A kapsamında hazırladığı 263 projeden 140’ı kabul edildi. Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi öğrencilerinin 4 yılda kabul edilen proje sayısı 259 oldu.
TÜBİTAK tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 yılı birinci dönem başvuruları kapsamında Hitit Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 263 projenin 140’ı destek almaya hak kazandı. Sonuçlara göre projelerin kabul oranı yüzde 53 olarak açıklandı.
Hitit Üniversitesinin makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaştığını hatırlatan Rektör Öztürk, “Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversite olarak öğrencilerimizin proje kültürüyle tanışmalarını ve bu doğrultuda yeni fikirler ortaya koyarak, üretmelerini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti:
“Öğrencilerimiz, 4 yılda proje üretiminde hız kesmiyor. Her geçen yıl imza attıkları proje sayısında artış yaşıyoruz. 2020 yılında 25 proje ile çıktığımız yolda şu an 259 projeye ulaştık. 2023 yılının ilk başvurusunda 140 proje kabulüyle Türkiye’de 4’üncü olduk. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizle birlikte başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz.
Bunu yaparken de henüz öğrenciyken proje üretimi noktasında teşvik ediyor ve düzenlediğimiz eğitimlerle destekliyoruz. Öğrenci ve öğretim elemanlarımızı tek bir havuzda bir araya getiriyor, ortak çalışma alanları belirlemelerine yardımcı oluyoruz. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte başta ihtisaslaşma alanımız olmak üzere ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştirmeye önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli proje sayımızın daha da artacağına yürekten inanıyorum. Projeleri kabul gören öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tekrar canı gönülden tebrik ediyorum. Bu başarı, üniversitemize, hocalarımıza ve öğrencilerimize yakışan nice başarılara imza atacağımızın bir göstergesidir.” (Sümeyra Özdoğan)