Çorum
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3725 %0.25
51,3279 %0.73
Ara
Kesin Karar Gündem 2024’ün İlk Dört Ayında 494 Milyon Liralık Yatırım

2024’ün İlk Dört Ayında 494 Milyon Liralık Yatırım

2024’ün İlk Dört Ayında 494 Milyon Liralık Yatırım

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 2024 yılının ilk dört ayında Çorum’a 494 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Çorum İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı ikinci toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıda kamu yatırımları masaya yatırıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Dağlı, 167 projenin yapımına devam edildiğini belirterek, “Toplam proje tutarımız 38 milyar 592 milyon. Toplam harcamamız 17 milyar 569 milyon TL. 2024 yılı ödeneği 3 milyar 306 milyon lira. 2024 yılında şuana kadar 494 milyon lira bir harcama yaptık. İlimize gelen ödeneğin yüzde 15’inin harcandığını görüyoruz. Harcanan proje tutarlarının yüzde 45’ine ulaşmış.  Toplam 247 projemiz var. 14 proje tamamlanmış, 167 proje devam etmekte, 13 proje ihale aşamasında ve 106 projeye halen başlanamamıştır. Projelere sektörlere baktığımızda 95 tane ile sosyal projeler var. Ulaştırma ve haberleşme, proje tutarı açısından baktığımızda en yüksek maliyetli işlerimiz” dedi.

ü

İLETİŞİM UYARISI

Kurul üyelerine iletişim uyarısı yapan Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Yatırımların zamanında tamamlanması için gerekli gayret göstereceğiz. Bizler de yatırımların önünü açmak için başkanlarımızla birlikte gayret içerisinde olacağız.

Bu toplantı geleneksel bir toplantı artık. 35 yıl önce kaymakam adayı olarak başladığımda bu toplantılar vardı. Hala bu toplantılar yapılıyor. Artık günümüzde iletişim ağları eskisi gibi değil. Şuanda iletişim ağları çok güçlenmiş durumda. Koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı devam ettirelim.”

[gallery link="file" size="medium" ids="197246,197247,197248,197249"]

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *