Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4343 %0.24
47,1614 %0.49
Ara
Kesin Karar Ulusal 30. Milletlerarası Besin ve İçecek İhtisas Fuarı’na, 50 Bin Ziyaretçi Amacı

30. Milletlerarası Besin ve İçecek İhtisas Fuarı’na, 50 Bin Ziyaretçi Amacı

30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na, 50 Bin Ziyaretçi Hedefi

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın 6-9 Şubat tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, "300’ün üzerinde katılımcıyı, Türkiye’den ve yurt dışından 70’in üzerinde ülkeden gelecek 50 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi buluşturacağız" dedi.
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A,.Ş (ANFAŞ) tarafından düzenlenecek olan 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın tanıtım toplantısı ANFAŞ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
ANFAŞ tarafından 6-9 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar hakkında bilgiler veren ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, fuarların ihracatın görünmeyen kapısı olduğunu, şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkısının önemine dikkat çekti.

Tüm dünyayı fuara davet ettiklerinin altını çizen Bıdı, “Bu fuarlar bizim değil Antalya’nındır. Antalya’yı tüm dünyaya tanıtıp alıcıyla satıcıyı bir araya getiriyoruz. Anadolu Aşçılar Federasyonu’nun partnerliğinde düzenleyeceğimiz fuarda, 300’ün üzerinde katılımcıyı, Türkiye’den ve yurt dışından 70’in üzerinde ülkeden gelecek 50 binden fazla profesyonel ziyaretçiyle bir araya getiriyoruz. ANFED desteğiyle, fuar kapsamında 22 work shop yapılacak. Bu work shoplarda, Akdeniz Bölgesi’nin değerli şefleri ile birlikte ülkemizin diğer bölgelerinden ve KKTC’den şefler sunum yapacaklar. Toplamda 44 şef damak tadının zirvesine ulaştıracak. Açılış töreni ve şeflerin sunumu için özel bir alan hazırlandı. Değişik üniversitelerden öğrenciler de misafirlerimiz olacak. Fuarın üçüncü gününde de katılımcı firmalar onuruna konser verilecek. Dört gün boyunca da sektör panelleri düzenlenecek ve alanında uzman isimler bilgilendirme sunumları yapacak. Fuara katılacak gastronomi, dizi ve sinema sanatçıları da organizasyona renk katacak ” diye konuştu.
ANFAŞ olarak hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerine değinen Bıdı, “200’ün üzerinde firma 1000’nin üzerinde marka fuarda yer alacak. 13 bin metrekarelik yer satışımız oldu, bunu 14 bine çıkarmak istiyoruz. Fuarcılık Avrupa’da Almanya’da masanın bir ayağıdır. Turizm, fuarcılık, sanayi, tarım var. Fuarlar dünyaya açılan kapıdır. Fuarlar üretici ile tüketiciyi buluşturuyor. 6 Şubat’ta Avrupa’nın en büyük gıda firmasıyla bir protokol yapacağız. Mallarımızı, ürettiklerimizi satacağız” ifadelerine yer verdi. Bıdı, kadın kooperatiflerine ücretsiz alan tahsisi yapacaklarının da müjdesini verdi. Alkol bölümünü açmaya çalıştıklarını dile getiren Bıdı, “ Yeterli katılımcı olmadı ama alkol iznimiz var” dedi

"AVM yapma gibi bir niyetim yok"
Antalya’daki gıda firmasının yeterli sayıda fuarlara katılmadığını eleştiren Ali Bıdı, ihracatın arttırılmasına dikkat çekti.
ANFAŞ olarak 12 fuar düzenlediklerini kaydeden Bıdı, “Biz alanı kiralıyoruz. Bizim burayı 12 ay değerlendirmemiz lazım. Sıcak bahane değil. Farklı talepler gelirse fuar alanı hep açık. Bugünkü fuardan 23 milyon 500 bin TL rekor bir kar elde ettik. Burası 30 yıl önce 70 iş adamı ve kamu kuruluşlarının girişimiyle kurulmuş. Almanya’da fuar şirketlerini belediyeler kuruyor. Ali Bıdı, ‘ANFAŞ’ı yıkıp üstünü AVM, altını otopark yapacakmış’ diyorlar. Belediye izin vermediği sürece biz bu binanın dışına bir taş dikemeyiz. Böyle bir niyetim yok. Bize destek olun. Yıllarca destek olana da köstek olana da teşekkür ediyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Fuarlar canlanmalı, ihracat artmalı. Burası bizim değil tüm Türkiye’nin” dedi.

"Bütçe ayıracağız"
Bıdı, yaz döneminde de kapılarının her türlü spor federasyonlarına açık olduğunu sözlerine ekledi.
Yerel basına bütçe ayrılması noktasında Bıdı, “Adaletli şekilde benden önce bütçe yokmuş bir bütçe ayırıyoruz. Bunları ödüyoruz. Bu sene daha fazla bütçe ayıracağız. Geçen yıl iki fuarı zararla kapattık. Size de destek olmanın sözünü veriyoruz. Sürmanşetten bir ilan çalışması yapacağız. Bundan sonra ya hepinizi mutlu etmeye çalışacağız” değerlendirmesine bulundu.
Bıdı, ANFAŞ olarak 30. yıla özel, 3 gün sürecek fuarda en iyi fotoğrafı çeken gazetecilerin görsellerinin, bir jüri tarafından değerlendirileceğini ve birinciye altın ödülü verileceğini açıkladı.









KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *