
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu İlçe Devlet Hastanesi’nde bazı branşlarda doktor olmaması ya da yetersizliği nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.
48 bin nüfusa sahip ilçede, KBB, Üroloji, Cildiye, Kadın Doğum, Radyoloji, uzmanlarının bulunmadığını söyleyen Şahiner, vatandaşların Çorum’a tedavi için sevk edildiğini ifade etti.
Diğer taraftan ilçede tek olan çocuk doktoru ve göz doktorunun ise günlük poliklinik sayısının sınırlı olması nedeniyle yoğun sağlık hizmeti sunumunda problemler çıktığını belirten Başkan Şahiner, “Diş polikliniğinde ise diş dahi çekilmiyor, vatandaşlarımız Kırıkkale başta olmak üzere diğer illere ya da özel yazıhanelere yönlendiriliyor” diye konuştu.
Hiç düşünmüyorlar ki durumu olan var olmayan var diyen Başkan Şahiner, “5 yıldız konforlu Devlet Hastanemiz var ama insanlarımız ne yazık ki mağdur oluyor. Ve son zamanlarda vatandaşlarımızın şikayetleri artmış durumda ve haklı olarak bu mağduriyetlerin biran önce giderilmesini istiyorlar” şeklinde konuştu.
