Milletvekili Tahtasız, Çorum Mehmet Dede Tekke Köyünde karşılaştığı yüzde 80 engelli Ender Ercan isimli bir vatandaşın tüm engellilerin ortak talebi olan engelli maaşlarındaki gelir hesabının kaldırılması isteğini gündeme getirdi.
Tahtasız, mevcut uygulamaya göre engelli maaşı bağlanabilmesi için hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden (bugün için 14.736 TL) fazla olmaması gerektiğini hatırlattı. Bu hesaba aynı evde yaşayan tüm bireylerin gelirinin dahil edildiğini belirten Tahtasız, "Bu nasıl bir uygulamadır anlamak zor. İktidar evinde engelli olan aileye çalışma diyor. Çalıştıkları takdirde engelli maaşı kesiliyor" dedi.
2025 yılı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engel oranı %40-69 arasında olanlara 3.723,27 TL, %70 ve üzeri olanlara ise 5.584,91 TL maaş ödendiğini belirten Tahtasız, bu rakamlarla geçinmenin hayat pahalılığında mümkün olmadığını vurguladı. "Peki bu hayat pahalılığında baba, anne veya kardeşler çalışmazsa engelli maaşı 5.584 lira ile nasıl geçinecekler?" diye sordu.
Engelli vatandaşın evinde çalışan olması veya üzerine ev, araba, arsa gibi mal varlığı bulunması durumunda aldığı maaşın direkt kesildiğini ifade eden Tahtasız, "Engelliye 5.584 lira veriliyor ama tüm yaşam hakkı elinden alınıyor" diyerek tepki gösterdi.
Milletvekili Mehmet Tahtasız, günümüz ekonomik koşullarında uygulanabilirliği kalmayan gelir hesabının derhal kaldırılması ya da bu rakamın daha da yükseltilerek güncellenmesi gerektiğini savundu. Partisinin iktidarında bu sorunları çözeceklerini ve vatandaşların hak ettiği sağlık ve sosyal hizmetlere kavuşacağını da sözlerine ekledi.