Çorum
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5069 %0.21
51,9664 %-0.28
Ara
Kesin Karar Ulusal Adana’da Zelzelenin Yıl Dönümde Gözyaşları Sel Oldu

Adana’da Zelzelenin Yıl Dönümde Gözyaşları Sel Oldu


Adana’da Depremin Yıl Dönümde Gözyaşları Sel Oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde Adana’da 13 apartman yıkılmıştı. Depremin yıl dönümünde yıkılan apartmanların arsasında ölenlerin yakınları depremin yaşandığı saatte bir araya gelerek yakınlarını andı.
6 Şubat 2023 tarihinde saatlerde 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde ise öğlen 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan felakette bilanço ağır oldu. 14 milyon kişinin doğrudan etkilendiği depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti.
Depremden etkilenen iller arasında yer alan Adana’da 13 apartman yıkılırken 418 kişi yaşamını kaybetti. Depremin yaşandığı 04.17’de yakınlarını kaybeden kişiler yıkılan apartmanların arsasında bir araya geldi.
Dualar okunurken yakınları gözyaşları içerisinde hayatını kaybeden kişileri andı.
Müteahhit Hasan Alpargün’ün yaptığı Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’ndeki Alpargün Apartmanı sabah yaşanan ilk depremle birlikte yerle bir olmuştu. 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı’nda aileler gözyaşları içerisinde hayatlarını kaybedenleri andı. Yakınları hayatını kaybedenlerin kıyafetlerini apartmanın arsasına getirerek üzerine karanfil koydu.
Depremin yaşandığı gün Azem Yaren Coşkun, Antalya’da yüksek lisans eğitiminde bulunduğu için hayatta kaldı. Coşkun yaşanan depremde, annesi Azize, babası Bekir ve ağabeyi Tahsin Can Coşkun ve kedisi Tiny’yi kaybetti. Ailesini anmak için apartmanın bulunduğu yere gelen Coşkun, ”Hasan Alpargün dosyasında en yakın şekilde adalet yerini bulmalı ki biz de aileler adına rahat nefes alabilelim.” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *