Çorum
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,7478 %0.03
51,9442 %0.04
Ara
Kesin Karar Siyaset ‘Allah Çorumlulardan Razı Olsun’

‘Allah Çorumlulardan Razı Olsun’

‘Allah Çorumlulardan Razı Olsun’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine verilen destekler nedeniyle Çorum halkına teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çorum'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Çorumlu vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi. 6 Şubat'ta tarihin, yerkürenin en büyük depremiyle karşılaştıklarını ifade eden Bakan Soylu, "11 vilayette 120 bin kilometre karede 14 milyon insanı kapsayan ve 26 bin 32 binanın yıkıldığı ve anında enkaz altında kalan insanların bulunduğu bir depremle karşı karşıya kaldık. Bilim insanları diyorlar ki; biz 3 fayın kırılmasına kadar çalıştık ama şimdi 7 fayın kırılmasını biz ilk kez görüyoruz" dedi.

Bakan Soylu, “11 vilayette 120 bin kilometre karede 14 milyon insanı kapsayan ve 26 bin 32 binanın yıkıldığı ve anında enkaz altında kalan insanların bulunduğu bir depremle karşı karşıya kaldık. Bilim insanları diyorlar ki; biz 3 fayın kırılmasına kadar çalıştık ama şimdi 7 fayın kırılmasını biz ilk kez görüyoruz” dedi.

Afetzedeleri yalnız bırakmadıklarının belirten Bakan Soylu, “Türkiye, devleti ile milleti ile oradaki afetzedeleri yalnız bırakmamak için belediyeleri ile sivil toplum örgütleri ile gönüllüleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile büyük mücadele ortaya koydu. Kahraman Çorumlular şehrinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Kafamı ne tarafa çevirsem Çorum Belediyesi’nin, Çorum İl Özeli İdaresi’nin ve Çorumlu hemşehrilerimizin yardımlarını gördüm. Dost elinizi omuzlarımızda hissettik. Allah Çorumlulardan razı olsun” dedi.

"bu terör devletinin başına kimi geçirmek istiyor? PKK'yı PYD'yi"

Amerika'nın Kuzey Irak'ta bin 200 metreyi aşan bir terör devleti kurmak istediğini ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Amerika uzun zamandan beri Kuzey Irak'ta Hakkari'nin karşısı Hakurk'ta Hatay'ın karşısı Afrin'de bin 200 kilometreyi aşan bir terör devleti kurmak istiyor. Bu terör devletinin başına kimi geçirmek istiyor? PKK'yı PYD'yi. Onların oradan süpürülmesini kim sağladı? Bir taraftan Pençe-Kilit operasyonları ile bir taraftan Zeytin Dalı operasyonları ile bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonları ile bir taraftan Barış Kalkanı operasyonu ile biz o bölgeyi güvenli bölge haline getirdik. Getirmeseydik şu olacaktı; Hatay'a her gün bomba atıyorlar mıydı, havan atıyorlar mıydı? İnsanlarımızı korkutuyor, ürkütüyor, şehit ediyor, yaralıyorlar mıydı? Aynısını Kilis'e aynısını Gaziantep'e yapıyorlar mıydı? Şimdi bay bay Kemal diyor ki 'Ben Mehmetçiğimi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Irak'tan ve Suriye'den geri çekeceğim' diyor."

"Şimdi 'Devletin Başına 'FETÖ'yü Getireceğiz' Diyorlar"

Devleti FETÖ'cülerden arındırdıklarının altını çizen Bakan Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyorlar biliyor musunuz söyleyeyim; 15 Temmuz'u kim yaptı, Amerika. Kime yaptırdı, FETÖ'ye yaptırdı değil mi? Devleti FETÖ'cülerden arındırdık mı? Şimdi 'Devletin başına 'FETÖ'yü getireceğiz' diyorlar. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler söylüyor. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler başka bir şeyi daha ifade ediyorlar. Bu ülkeye 'LGBT getireceğiz' diyorlar. Bu ülkede darbeler gördük. Bu ülkede günde 30-40 tane evladımız ay yıldızlı tabutta bu milletin omuzlarında kelime-i şehadetlerle taşındığını gördük. Bunların hepsini bu millet yaşadı" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Çorum halkıyla selamlaşan Bakan Soylu, daha sonra kentte otobüsle vatandaşları selamladı. (İHA-AA)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *