Anne Sütünün Önemi Anlatılıyor
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anne sütünün önemine dikkat çekildi.
Geçtiğimiz günlerde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında farkındalık programı düzenlendi.
Etkinlik çerçevesinde kadın hastalıkları ve doğum poliklinikleri girişine, doğum servisleri girişine, anne oteline stantlar açıldı. Anne ve anne yakınlarına emzirmenin önemi hakkında farkındalık eğitimi verildi, broşürler dağıtıldı su ve lohusa şerbeti gibi anne sütünü arttırıcı ikramlarda bulunuldu.
Ayrıca hastanede bebeklerle ilgilenen personellere anne sütü, emzirmenin önemi ve bebek dostu hastane eğitimleri verildi.
Hastaneden anne sütünün önemiyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise; bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF optimal emzirme için doğumdan sonraki ilk 1 saat içinde emzirmeye başlanması, bebeğin yaşamının ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenmesini ve 6. aydan itibaren bebeğin beslenmesine uygun ek gıdaların başlanmasını ve 2 yaş ve sonrasına kadar devam ettirilmesini önermektedir.
Anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğelerini karşılamaktadır. Anne sütü her zaman steril, temiz ve her zaman hazırdır. Bebeği enfeksiyonlardan korur, sindirimi kolaydır.”
Hastanede Emzirme Danışmanlığı VeriliyorÖte yandan hastanede annelere emzirme danışmanlığı eğitimleri verildiği bildirildi. Açıklamada, Hastanemizde anne ve bebek dostu hastane unvanı hasebiyle doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında emzirme eğitimi almış ebe ve/veya hemşirelerimiz tarafından bebekler için en sağlıklı besin olan anne sütünün özendirilmesi ile anne ve anne adaylarına emzirme konusunda eğitimler verilmektedir. Hastanemizden taburcu olan annelerimizin emzirme ile ilgili problemleri olduğu zaman başvurabilecekleri Emzirme Danışmanlığı Polikliniği olup hemşire Nurcan Ekici tarafından uygulamalı eğitim verilmektedir.” (Zahide Yasemin Özden)
[gallery link="file" size="large" ids="37101,37102,37103,37104,37105,37106"]