Çorum
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3093 %0,23
48,9226 %0,44
Ara
Kesin Karar Ulusal Antalya İtfaiyesinden Elektrikli Araç Söndürme Kiti

Antalya İtfaiyesinden Elektrikli Araç Söndürme Kiti


Antalya İtfaiyesinden Elektrikli Araç Söndürme Kiti

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, son yıllarda artan elektrikli araç kullanımıyla birlikte, bünyesine elektrikli araç yangınlarına karşı hızlı müdahale edebilmek amacıyla elektrikli araç yangın müdahale kiti dahil etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, son yıllarda Dünya’da ve Türkiye’de artan elektrikli araç kullanımıyla birlikte teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yine bir ilke imza atarak, Türkiye’de ilk defa elektrikli araç yangınlarına karşı, elektrikli araç yangın müdahale kiti aldı. Araçların direkt olarak altına girebilecek yapıda tasarlanan kit, yüksek su basıncı ve özel delici aparatlar ile pil paketlerinin içini suyla doldurarak hemen araç yangınını söndürebiliyor.

Hızlı müdahale edilecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yeni alınan elektrikli araç yangın kitini uygulamalı olarak öğreniyor. Antalya itfaiyesi bünyesine bulunan yangın battaniyesiyle de araç yangınlarına hızlı müdahale edilebiliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Hidayet Yıldırım, Antalya’da elektrikli araç sayısının artmasıyla birlikte oluşabilecek kaza ve yangınlarına müdahale yöntemlerine yönelik itfaiye teşkilatının eğitimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Teknolojik gelişmeler yakından takip ediliyor
Antalya itfaiyesinin uluslararası düzeyde gelişen teknolojiyi takip ettiğini aktaran Hidayet Yıldırım, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa elektrikli araç yangınına yönelik müdahale kiti aldık. Elektrik bataryalı araçların içine bizim söndürme maddesini enjekte ediyoruz. Dünya genelinde kullanılmaya başlanan bir sistem. İlk temini Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Deneme çalışmalarımız devam ediyor. Antalya ve ülkemizde ulaşılabilecek yangınlara yönelik en etkin ve hızlı müdahale çalışmalarımız sürüyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gerekli ekipmanların alınması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, itfaiye teşkilatımızı her zaman destekliyor” dedi.

Türkiye’de ilk alan Antalya itfaiyesi oldu
Elektrikli araç yangın kiti firma yetkilisi Fatih Yavuz’da Avrupa ve Amerika’da birçok itfaiye teşkilatının kullandığı bir ürün olduğunu belirterek, “İtfaiye teşkilatları haricinde büyük elektrikli araç üreticileri firmaları fabrikalarında önlem amacıyla bulundurmaktadır. Türkiye’de ilk alan Antalya itfaiyesi oldu. Hiçbir zaman böyle olayların olmamasını umut ediyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *