Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta boyunca 110 farklı noktada şok uygulamalar yapıldı. Bu uygulamalar kapsamında 4 bin 740 şahsın kimlik sorgulaması yapılırken, 2 bin 149 araç da kontrol edildi.
Yapılan aramalarda, üç adet el bombası, bir adet makineli tüfek, üç adet tabanca, dört adet av tüfeği, sekiz adet şarjör, 567 adet fişek ve 206 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildiği belirtildi.
Denetimler süresince kahvehane, kafe ve oyun salonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda umuma açık yer kontrol edildi. Trafik kontrollerinde ise kurallara uymayan dört araç sürücüsüne toplam 125 bin 261 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı.



