Çorum
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,7376 %0.06
51,8341 %-0.03
Ara
Kesin Karar Aşayiş Halkı Kandırarak 139 Milyonluk Vurgun Yaptılar

Halkı Kandırarak 139 Milyonluk Vurgun Yaptılar

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ve "nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik yürütülen projeli çalışma, vurgunun boyutunu gözler önüne serdi. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik operasyonda, şüphelilerin 48 ilde gerçekleştirdikleri eylemlerle toplam 139 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iletişim cihazlarını kullanarak vatandaşları arayan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para talep eden dolandırıcılara GSM hattı temin eden şahıslar takibe alındı.
Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin dolandırıcılık olaylarında kullanılmak üzere yaklaşık 800 farklı GSM hattı temin ettikleri belirlendi. Bu hatlar üzerinden Türkiye genelinde 48 ilde 160 ayrı dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği saptandı. Yapılan incelemelerde, vatandaşların iyi niyetini ve devlet kurumlarına olan güvenini suistimal eden şebekenin, bu yöntemle yaklaşık 139 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
Elde edilen delillerin ardından harekete geçen ekipler, 10 Şubat 2026 tarihinde Çorum merkezli olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, dolandırıcılara hat temin ettiği belirlenen 7 şüpheli yakalanarak Çorum’a getirildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 

MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *